Pixsell
Pixsell

Biti toliko puta u društvu velesila, a s takvom infrastrukturom za odgoj igrača je velik uspjeh!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.11.23. | 08:51

Sada Hrvatska ima dovoljno vremena za pripremu, vratit će se neki igrači a dobili smo i neke nove. Ponovno bi mogla doći do izražaja kvaliteta i talent

Prvenstveno bih čestitao svima koji su bili uključeni i dali svoj udio i doprinos u odlazak na Euro. Velika je to stvar za Hrvatsku. Čak 13 puta izboriti veliko natjecanje i biti neka konstanta u društvu zemalja koje imaju najjače lige na svijetu. Tu su Španjolska, Engleska, Njemačka, Francuska, Italija, Portugal… S obzirom na našu ligu i u kakvoj infrastrukturi mi odgajamo igrače, mislim da nismo niti svjesni veličine ovog uspjeha.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kvalifikacije su bile turbulentnije od onih kakve smo očekivali, ali u predzadnjem ciklusu nam se dogodio peh da smo imali puno izostanaka važnih igrača. Povratkom Kramarića Ivanušeca vidjela se ta razlika u odnosu na listopad.

Što se same utakmice tiče, bilo je to dosta rezervirano u prvom poluvremenu. Kao da smo bili u nekom grču da se ne pogriješi. Izostala je doza agresivnosti, bilo je tu puno centaršuteva koje je otklanjala gusta defenzivna formacija Armenije. Branili su se u 5-4-1 sustavu, jako organizirano pa onda tražili svoje šanse kada su probili taj prvi pritisak po izgubljenoj lopti. Tu je bila prilika koju je Dominik Livaković zaustavio. Bili su hitri, nezgodni i neopterećeni i zadavali su nam probleme.


No, poveli smo u pravom trenutku. Gol je plod jako dobrog centaršuta Borne Sose i pozicioniranja Ante Budimira. To je njegova pozicija, u Španjolskoj zabija puno golova na taj način i logično je bilo da se ide na puno ubačaja sa strane. Bilo ih je dosta, jedan je pronašao put do njega i jako lijep gol nam je otvorio vrata. U nastavku je takva situacija sugerirala da više možemo napadati, da imamo više prilika. Mogli smo i prije zatvoriti, do kraja smo se tresli nekog zalutalog metka ali na koncu je sve završilo kako treba.

Idemo u Njemačku gdje će biti puno naših navijača. Kockice će biti na svakom stadionu i zaista svi mi moramo biti ponosni i sretni što će Hrvatska biti na tom natjecanju.

Jasno da je bolje da smo odmah otklonili pitanje prolaska na Euro, iako uopće ne sumnjam da bi i u tim dodatnim kvalifikacijama bili pravi. Ovo je sjajna generacija koju predvodi Luka Modrić i u Njemačkoj bi mogla ponovno doći do izražaja taj talent i kvaliteta.

Sada ćemo imati dovoljno vremena da se posložimo, da se vrate neki igrači poput Perišića, Oršića i Petkovića. To su tri igrača koji u ofenzivi nude puno varijanti. Izbacili smo i neka nove imena poput Pašalića, Baturine, Sučića… S onima koji nedostaju, izbornik Zlatko Dalić imat će glavobolju koga da izostavi s popisa. Možemo u miru pripremati Euro, birati protivnike sukladno ždrijebu, isprobavati neke nove varijante i biti spremni za ono što nas čeka u lipnju u Njemačkoj.



Tagovi

Nenad BjelicaHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro 2024Kvalifikacije za EuroVatreniHNS

Ostale Vijesti