Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

Sve zanima samo jedno: Koliko je Dinamo bolji nego jesenas? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 23.01.24. | 08:00

Modri zaostalom utakmicom protiv Lokomotive (17 sati) otvaraju lov na Hajduk i Rijeku

Znatiželja je na vrhuncu, ali večeras će joj doći kraj. Jer, bez obzira što je početak, što je prva utakmica nastavka sezone, neke odgovore Sergej Jakirović i njegov Dinamo moraju ponuditi. Možda to neće biti dovoljno za konačne zaključke, ali nešto ćemo sigurno već večeras znati. Je li i koliko ovaj Dinamo bolji od onog jesenskog?

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Radili smo dobro, zadovoljan sam kako smo odradili pripreme, igrači su spremni. Promijenili smo način igre, želimo biti okomitiji, brži, agresivniji, uigrali smo i neke automatizme", poručio je Sergej Jakirović, trener Modrih, uoči utakmice protiv Lokomotive (utorak, 17 sati). Da, baš je ta Lokomotiva prije nekoliko mjeseci zamalo zavila Maksimir u potpuno crnilo. Bilo je 0-1, a onda je Žilinski u 90.minuti imao zicer, svi su loptu već vidjeli u mreži. Ali, promašio je, s druge strane zabili su Baturina i Kaneko i Dinamo je upisao velika, važna tri boda. A baš je Japanac Kaneko tim golom promijenio vlastitu sudbinu, postao standardan prvotimac i jedan od najboljih Dinamovih igrača u završnici polusezone. I u proljeće kreće kao siguran prvotimac.

Lokomotiva je, pak, enigma. Uvijek Silvijo Čabraja pronađe i predstavi nekog novog mladića, a u svakom prijelaznom roku ostane bez nekog igrača. Sad su otišli Živković, Tuci, Milićević... i Lokomotiva na papiru nije tako kvalitetna kao jesenas. No, tu su Goričan, Šotiček, Krivac..., iskusni Bartolec, Čop i Leovac, odlični Bubanja, raspoloženi Čavlina. Sigurno dečki s Kajzerice neće u Maksimir doći i skinuti 'gaće', već se pokušati nadigravati.

"Dinamo je u ovom trenutku nepoznanica za nas, doveli su pet novih igrača, tako da ne znamo u kojem su stanju. Nismo pogledali niti jednu njihovu utakmicu, najviše ćemo ovisiti  sami o sebi i na koji ćemo način mi izaći na teren", kaže Silvijo Čabraja, Lokomotivin trener. No, koliko god ta Lokomotiva uvijek bila intrigantna i uvijek ponudila nešto novo, glavni je fokus ipak na Dinamu. Kakvima će se predstaviti novi igrači, prije svih Hoxha i Živković, koji bi trebali biti starteri? Hoće li Dinamo i u HNL izazovima prikazati taj svoj novi stil, na kojem je Jakirović inzistirao na pripremama? U kakvom će raspoloženju u nastavak sezone ući Petković? U kakvoj je formi Ademi, je li razinu svoje igre podigao Baturina? Hoćemo li vidjeti laganu, uvjerljivu Dinamovu pobjedu ili će se Modri nastaviti mučiti kao u većini jesenskog dijela sezone? Konačno, koliko će ljudi biti na maksimirskim tribinama, nakon što se danima društvenim mrežama navijači mobiliziraju, pozivaju 'sve živo' na otvorenje sezone. Je li groznica borbe za naslov već obuzela Dinamov puk, ili će 'navala na tribine' pričekati samu završnicu sezone?

"Radili smo na visokoj razini, spremni smo, nadam se da ćemo biti puno uspješniji nego u prvom dijelu sezone. Lokomotiva je za nas uvijek tvrd orah, brzi su, mladi, poletni. Vjerujem da ćemo znati odgovoriti i pobijediti", najavio je Dinamov kapetan Arijan Ademi.

Podsjetimo, radi se o odgođenoj utakmici četvrtog kola, a promijenjeno je i domaćinstvo dvoboja, umjesto u Kranjčevićevoj, gdje nisu u pet dana uspjeli očistiti teren od snijega i dovesti ga u red, igra se u Maksimiru. Što je za Dinamo, sigurno, bolje, jer bi na bolje travnjaku i igra Jakirovićeve momčadi trebala biti tečnija, brža. I, svejedno, alibija za Modre nema, jednostavno, moraju proljeće otvoriti pobjedom. I kvalitetnom igrom, koja će najaviti uspješan nastavak prvenstva. Kikseva i prosipanja bodova bilo je previše još najesen, sad se traže samo pobjede!

MOGUĆI SASTAV DINAMA (4-2-3-1)

MOGUĆI SASTAV LOKOMOTIVE (4-2-3-1)

Utakmica Dinama i Lokomotive u Maksimiru počinje u 17 sati (MaxSport 1). Glavni sudac je Igor Pajač (Sv.Ivan Zelina), pomoćnici su Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Vedran Đurak (Sv.Ivan Zelina). VAR sudac je Patrik Kolarić (Čakovec), a AVAR Ivan Vučković (Zagreb).


 


Tagovi

GNK DinamoNK LokomotivaSergej JakirovićSilvijo ČabrajaHNL

Ostale Vijesti