Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamov tjedan za optimizam: Računica je jasna - dočekati obračun konkurenata sa samo 'minus jedan'!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.01.24. | 08:02

Utakmice s Lokomotivom i Istrom 1961 za Modre imaju veliki značaj, sve osim šest bodova bio bi neuspjeh na startu proljeća

Sutra (utorak, 17 sati) kreće HNL, kreće Dinamo! Otvaraju Modri na Maksimiru s Lokomotivom, zaostala utakmica četvrtog kola je posrijedi, a na Lokomotivin zahtjev promijenilo se domaćinstvo i Dinamo će ugostiti momčad s Kajzerice. Svakako, bolje za Dinamo da se igra na njegovu, kvalitetnom travnjaku, nego onome u Kranjčevićevoj, iako bi doista u HNS-u netko već jednom morao razmisliti o tim infrastukturnim problemima, odgode, loše travnjaci i zamjene domaćinstva, jer netko ne može u pet dana očistiti snijeg i pripremiti travnjak, bacaju lošu sliku na sve popularniji HNL. No, to je ionako priča na koju ćemo se, nažalost, ovog proljeća još morati vratiti.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo, dakle, starta u proljeće s misijom kakvu još nije imao pred sobom, sedam bodova zaostatka za Hajdukom, uz dvije utakmice manje, izazov je to za momčad Sergeja Jakirovića, koja u toj borbi nema pravo na kiks. Uoči starta drugog dijela sezone u Maksimiru živi optimizam, za to je više razloga. Prvo, Dinamo se stabilizirao i ne gubi utakmice, bez poraza je u sedam službenih i pet prijateljskih u kojima je ostvario svih pet pobjeda. Drugo, Dinamo se na zimu ipak pojačao, stigli su Živković, Brodić, Ogiwara i Hoxha, možda dođe i još netko, a trener Jakirović odradio je pripreme kako je zamislio, po svojem planu. Nema većih problema s ozljedama, svi su zdravi. Treće, igrači koji su jesenas bili izvan prave forme, na pripremama su pokazali da bi proljeće moglo proći u njihovom znaku; Ademi, Baturina i Mišić prije svih. Onda, Dinamo se pokazao u drugačijem svjetlu, brži, okomitiji, agresivniji nogomet, s jakim presingom, bez puno vraćanje lopte u zadnju liniju... Bude li tako, kao na pripremama, Jakirovićeva momčad igrala i na HNL terenima, onda Dinamo ima vrlo realne izglede da na kraju prvenstva prvi prođe ciljem.

Ali, kraj je još daleko, ono na što se Dinamo fokusirati jest - kratkoročan cilj. Odnosno ovaj prvi tjedan proljetnog HNL-a, koji bi u Maksimir mogao i morao donijeti i dodatan optimizam. Jer, Dinamova je računica jasna i sve je podređeno da taj račun štima. Znači, tri boda protiv Lokomotive pa onda još tri protiv Istre na Drosini u subotu. I s tih šest bodova Dinamo bi dočekao nedjeljni obračun konkurenata, Hajduka i Rijeke na Poljudu, sa samo 'minus jedan' za Hajdukom uz isti broj utakmica. Time bi konačno Modri zapuhali za vrat najvećem rivalu, stavili na njegova leđa pritisak i imperativ pobjede u Jadranskom derbiju. Rijeka bi u tom trenutku, u takvom scenariju uoči nedjelje već bila iza Dinama.

Kakav je Dinamo i je li spreman za lov na Hajduk i stišavanje 'nogometne groznice' u Splitu, vidjet ćemo već protiv Lokomotive. Hoće li se Dinamo nastaviti mučiti i 'dijeliti' stres navijačima u svakoj utakmici, ili će ipak promijeniti ploču i do bodova dolaziti uvjerljivije, lakše? Vidjet ćemo i kako dišu navijači, hoće li se ostvariti najave da će na proljeće masovnije dolaziti na stadion i biti još jača podrška u lovu na trofej? U svakom slučaju, već Lokomotiva, a onda i Istra 1961, reći će puno toga o ovom Dinamu. Ostvari li se računica i Modri krenu sa šest bodova u nastavak sezone, bit će to jaki zamah za ono što slijedi! Na kiks nemaju pravo, svaki posrtaj dodatno bi im zakompicirao situaciju.



Tagovi

GNK DinamoJadranski derbiNK LokomotivaIstra 1961Sergej JakirovićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti