Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell

Talijani najavili veliki preokret: Fiorentina dovodi Urugvajca, Brekalo se vraća u Dinamo!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.01.24. | 11:00

Mediji na Apeninima smatraju povratak krilnog napadača u Maksimir praktički gotovim

Ohladili su se u Maksimiru zadnjih (tje)dana od Josipa Brekala, čak malo i naljutili na njega i njegove zastupnike, pregovori s Fiorentinom završili su u slijepoj ulici, nije bilo nikakvog dogovora, klub iz Firence tražio je da Dinamo plati posudbu do ljeta oko 500 ili 600 tisuća eura, uz njegovu plaću Dinamo bi taj posao koštao blizu dva milijuna eura u brutto iznosu. Nedavno je i Sergej Jakirović u intervjuu Germanijaku kazao da mu nije žao što je ta priča tako završila, Brekalo je htio u Dinamo, Modri su htjeli njega, međutim, nije se dogodilo. Ipak, u nekim se neformalnim razgovorima s ljudima iz Dinama moglo zaključiti da Brekalo još nije definitivno otpao, ako se ne pronađe neka druga opcija, da bi on ipak u nekom raspletu mogao završiti u Zagrebu. Istovremeno, Dinamo se okrenuo drugim igračima, Englez Ryan Kent iz Fenerbahcea profilirao se kao prvi pick, ali i tu se još mnoge stvari moraju poklopiti.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, ponedjeljak je, ako je vjerovati talijanskim medijima, donio preokret. Mnogi tamošnji mediji objavili su informaciju da je Fiorentina konačno pronašla zamjenu za Brekala, da je klub iz Firence blizu dogovora s meksičkom Americom oko Briana Rodrigueza. Urugvajac igra na lijevom krilu, to je pozicija koju Fiorentina traži od početka prijelaznog roka, navodno su Meksikanci pristali na odštetu između šest i sedam milijuna eura, a Rodriguez je dao svoj pristanak za dolazak u Italiju. Naravno, dok se sve ne dogovori, jer uključeno je u taj posao i nekoliko posrednika, Rodriguez još nije igrač Fiorentine, ali Fiorentinini insajderi uvjereni su da je on 'taj'. Međutim, još je zanimljiviji nastavak te informacije. La Nazione, ugledni mediji iz Firence, jako dobro upućen u tajne Fiorentine, bez upitnika tvrdi da Rodriguezov dolazak znači Brekalov povratak u Dinamo!

"Povratak u domovinu gotovo je definitivan", piše La Nazione i dodaje da je šum u komunikaciji između Fiorentine i Dinama izglađen, nesuglasice više ne postoje. Pregovori sa Salernitanom nisu donijeli pomak i Dinamo je vrlo izvjesna destinacija Josipa Brekala. Znači li to da će Fiorentina, sad kad je našla rješenje za lijevo krilo, pustiti Brekala u Dinamo bez naknade, što bi Dinamu bilo prihvatljivo? O tome se ne govori, ali očito Brekalo inzistira da ga klub pusti u Dinamo.

Odgovora iz Maksimira zasad nema, znamo da u Dinamu u zadnje vrijeme nisu bili oduševljeni cjelokupnom pričom oko Brekala, ali ako se ponovno otvorila mogućnost Brekalova dolaska, nije isključeno da će Dinamo reagirati. Talijani, dakle, tvrde da je njegov povratak vrlo blizu, idući dani sigurno će ponuditi rasplet.



Tagovi

GNK DinamoJosip BrekaloFiorentinaSergej JakirovićZimski prijelazni rok 2024.Serie A

Ostale Vijesti