Maksimir dan prije utakmice   Germanijak.hr
Maksimir dan prije utakmice Germanijak.hr

Jakirović:"Brekalo i Kent? Sve je otvoreno!" Ademi:"Nisam bio na pravoj razini, ugovor s time nema veze"

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 22.01.24. | 14:30

U Maksimiru najavili utakmicu s Lokomotivom i odgovorili na neka druga pitanja

Maksimirski travnjak još je dijelom pod snijegom što potvrđuje i naslovna fotografija, ali, uvjeravaju iz Dinama da neće biti problema u utorak (17 sati), da će za utakmicu s Lokomotivom sve biti spremno i da će uvjeti za nogomet biti optimalni u ovim okolnostima. Trener Sergej Jakirović dan prije utakmice pričao je o pripremama, stanju u momčadi, ali i o situaciji u prijelaznom roku.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Sve je bilo zbijeno u samo tri tjedna, novo iskustvo za nas. Ali zadovoljni smo učinjenim poslom, vrijeme nas je poslužilo, osim zadnjeg dana. Nije se nitko ozlijedio. Napravili smo dva dobra treninga zadnja dva dana i maksimalno motivirani čekamo ovo što slijedi", kazao je Jakirović.

Modre opet čeka jaki ritam, gotovo svaka tri-četiri dana nova utakmica.

"Bit će naporno, intenzivno je, ali mi smo naviknuli. Igrači su bili sedam dana bez treninga, počeli su trenirati već nakon Božića i došli su u dobrom stanju na pripreme. Imali smo dosta prostora za napredak i zdravi smo. Osim Šutala i Perića, koji radi po posebnom programu."

Japanac Ogiwara neće igrati protiv Lokomotive.

"Ogiwara neće igrati. Imao je problema s gležnjem, sad je ušao u momčadski trening. Bit će u rosteru za utakmicu."

Kako je trener vidio nove igrače?

"Novi igrači su dobri, svi su kvalitetni, momčad ih je prihvatila. Što smo ciljali, to smo uspjeli dovesti. Zadovoljan sam s njima, ali mercato je još otvoren pogotovo kad se završi taj europski prijelazni rok. A možda netko i ode."

Talijani tvrde da Brekalo sigurno stiže u Dinamo?

"Talijani me ubijaju, svaki dan nova informacija. Nema novosti, živi smo na tržištu, tražimo još jedno krilo, nije tajna. Ali, nećemo dovoditi reda radi, u ovom trenutku je sve stand by... Kent? Isto kao i s Brekalo, sve je stvar dogovora. To su dva jako dobra igrača, s odličnim pedigreom, hoćemo li se uspjeti dogovoriti, vidjet ćemo, nije uvijek samo do nas. nisu samo ta dva igraća u pitanju, vidjet ćemo što ćemo realizirati."

Lokomotiva je jesenas zadala puno problema u Maksimiru? Ali i ostala bez Živkovića, Tucija, Milićevića...

"Nema Tucija, tu je Čop, iskusan igrač. Morat ćemo obratiti pažnju na Šotičeka, Krivaka, Goričana... puno mladih, brzih igrača. Nemaju respekta i moramo biti na visokoj razini, da pokažemo našu kvalitetu na terenu i uzmemo tri boda."

Je li zadovoljan pomacima u igri?

"Uspjeli smo se pomaknuti, barem što se tiče pripremama, vidjela se intencija. Nisam ljubitelj toga da vraćamo loptu nazad samo radi posjeda. Zato smo i dovodili te igrače, taj profi, da budemo brži. Naravno, pripremne su druga priča, teško je suditi, ali bitno je da promijenimo stil igre. A poradili smo i na automatizmima, određeni pomaci se vide."

Hoće li utakmice protiv tzv.malih na proljeće biti još zahtjevnije, s obzirom da je Rudeš jako zaostao i sve će te momčadi igrati rasterećeno?

"Volio bih da se vrati deveto mjesto i kvalifikacije, jer liga gubi draž. Ovako su neki u zoni komfora, a tako liga ne može napredovati. Sve ovisi o nama, dosta smo bodova izgubili protiv takvih momčadi i mi moramo biti pravi i na proljeće pobjeđivati u tim utakmicama."

Uz trenera pred medijima je bio i kapetan Arijan Ademi.

"Radili smo na visokoj razini, spremni smo, nadam se da ćemo biti puno uspješniji nego u prvom dijelu sezone. Lokomotiva je za nas uvijek tvrd orah, brzi, mladi, poletni. Vjerujem da ćemo znati odgovoriti i pobijediti.", kazao je Ademi i dodao da nema straha od lošeg terena.

A kako se on nosi s tim neobičnim ugovorom i bonusima, koliko mu je to otežalo ulazak u formu u prvom dijelu sezone?

"Nije mi to bio problem, nisam bio na pravoj razini i ne želim se vaditi na minutažu. Nadam se da ću u drugom dijelu biti na razini osvajanja naslova."

Dinamo više nije lovina nego lovac?

"Jest malo drugačije nego prije, ali namo što se očekuje i što moramo napraviti. Atmosfera u svlačionici zbog togba ne pati, pritisak je u Dinamu uvijek velik, razmišljamo o tome da su svakoj utakmici moramo pobijediti. I vjerujem da smo već sad na 100 posto!"

Kako komentira dolazak Perišića u Hajduk?

"To je njihova stvar, neću puno komentirati. Znamo kakav je igrač i bit će im pojačanje."



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićArijan AdemiHNLNK Lokomotiva

Ostale Vijesti