Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Suci uzvraćaju udarac: Bruno Marić prijavio sportskog direktora Rijeke, kazna – 1000 kuna

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.10.21. | 12:41

Napad je najbolja obrana.

U protekla dva dana glavna vijest u hrvatskom nogometu je audio-zapis Ivan Bebeka poslije utakmice Hajduka i Lokomotive.

Bebekove optužbe u kojima sportskog novinara Dalmatinskog portala, gospodina Blaža Duplančića, naiva 'štenetom', a usput govori kako bi navijačima Hajduka najbolje bilo da prestanu 'mijaukati', nema koga nisu zgrozile.

Na sve se jučer u gostovanju za Novu TV izjasnio i predsjednik saveza Marijan Kustić koji je rekao sljedeće:

„Ovo je Bebekov pojedinačni incident. Sve osobe u nogometu trebaju paziti što pričaju, kako privatno, tako i javno. Napravit ćemo sve da se ovakve stvari više ne ponavljaju, neovisno o tome je li u pitanju Hajduk ili neki drugi klub. Isprike svima, i navijačima Hajduka, i gospodinu Duplančiću“, riječi su predsjednika Saveza, koji je za kraj istaknuo sljedeće:

„Bebek je naštetio ugledu sudačke organizacije. Nećemo odobravati ovakve, kao ni slične stvari. Glede Brune Marića, šefa sudačke organizacije, ne mislim da bi trebao odstupiti.“

No, cijeloj priči tu ipak nije kraj. Naime, prije nekoliko dana sportski direktor Rijeke, Robert Palikuća, imao je što reći na račun sudaca na što nije ostao imun Bruno Marić. Kako prenosi Novi list, Palikuća je kažnjen temeljem članka 84. Disciplinskog pravilnika HNS-a po prijavi Brune Marića, predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a, koji je ocijenio da je sportski direktor HNK Rijeke na portalima uvredljivim i podcjenjivačkim izjavama obezvrijedio sudačku organizaciju, suce utakmice, a samim time i Hrvatski nogometni savez kao instituciju.

Disciplinski sudac Hrvatski telekom Prve lige, Alan Klakočer, kaznio je sportskog direktora HNK Rijeke Roberta Palikuću novčanom kaznom od 1.000 kuna zbog kršenja Kodeksa ponašanja nogometnih djelatnika.


Tagovi

Bruno MarićHNSSuciRobert PalikućaHNK Rijeka

Ostale Vijesti