Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Procurila skandalozna snimka suca Bebeka: Najbolje bi bilo da krenemo utakmicu s 2:0 za Hajduk

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.09.21. | 15:49

Pričao je o Livaji, 'mijaukanju' navijača Hajduka, a poznatog hrvatskog sportskog novinara nazvao je „štenetom“…

Ivan Bebek izazvao je bijes navijača Hajduka nakon što u susretu s Lokomotivom nije svirao kazneni udarac na Livaji u 9. minuti.

Sudački stručnjaci Mario Strahonja, Mateo Beusan i Goran Tenžera bili su složni u tome da je penal trebao biti dosuđen, dok je predsjednik Komisije sudaca Bruno Marić stao na stranu Bebeka.

Danas se proširila audiosnimka, čija autentičnost još nije potvrđena, u kojoj Ivan Bebek komentira svoju odluku, ali i pritom vrijeđa kolegu s Dalmatinskog portala Blaža Duplančića, dok također ne govori blagonaklono o Hajduku i njegovim navijačima, piše Slobodna Dalmacija, a prenose Sportske novosti.

Bebek u snimci, koju možete poslušati OVDJE, prvo vrijeđa kolegu Duplančića, a potom komentira spornu situaciju.

"Kažem ti, Livaja se okreće, ovaj diže ruke, dolazi do nekog kontakta. Livaja svoju nogu gura malo u desno, dođe do kontakta i onda se ta noga odbije od tog kontakta. Ok, da, ali lagani kontakt i onda on sam sebi zapne nogu. Mislim, to što je on sam sebi zapeo nogu, to bi i bio penal da je taj kontakt, ovaj... Da Livaja nije u principu u svojoj kretnji, jednako kako je ovaj došao do Livaje, došao i on do njega. Tako da, mislim, to meni nije kazneni udarac i ne može bit kazneni udarac. Odnosno, ako ga sviraš, može proć, ali mislim da to nije kontakt za prekršaj. A ako ćemo mi ić da bi zadovoljili, ne znam, Hajduk ili navijački puk Hajdukov pa da ne bi oni onda mijaukali, onda najbolje da krenemo utakmicu sa 2:0 na Poljudu pa da onda nastavimo dalje, da možemo normalno sudit. Ali recimo, pričao sam s pet novinara splitskih i oni kažu da njima isto to nije dovoljno za kazneni udarac. Normalno, oni to nemaju muda napisat. Blaž Duplančić je to što je, uvijek je bio isti takav i umrijet će takav. Onaj tko je malo duže u nogometu, već je navikao na iste scenarije iz ove kuhinje dolje. Ma, nemam se snage više ni živcirat da ti budem iskren", rekao je Ivan Bebek, a njegove su riječi snimljene i potom procurile u javnost.

Očitovanje Hajduka, HNS-a, Ivana Bebeka i Blaža Duplančića na cijelu temu zasad nema.


Tagovi

Ivan BebekHajduknavijačiTorcidaHNS

Ostale Vijesti