Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik HNS-a: Ovo je Bebekov pojedinačni incident, naštetio je ugledu sudačke organizacije

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.10.21. | 09:26

Marijan Kustić pritom dodaje kako ne smatra da Bruno Marić mora odstupiti s mjesta šefa sudaca

Snimka na kojoj poznati hrvatski nogometni sudac Ivan Bebek proziva splitskog novinara Blaža Duplančića i ističe da bi bilo najbolje da 'utakmice na Poljudu počnu rezultatom 2:0 za Hajduk pa da onda suci mogu u miru suditi utakmicu' šokirala je nogometnu javnost.

Na cijelu temu oglasio se HNS i novinar Dalmatinskog portala Blaž Duplančić, dok je u četvrtak predvečer nekoliko riječi na cijelu temu imao za dati i Marijan Kustić, predsjednik Saveza. U razgovoru za Novu TV, Kustić je istaknuo kako je ovo pojedinačni incident te po njemu 'šef sudaca' Bruno Marić ne mora odstupiti sa svoje funkcije.

„Sad je sve na Disciplinskoj komisiji HNS-a. Oni će odlučiti o kazni za Bebeka. Ne bi bilo u redu da ja govorim što će biti. Ja se u ime Saveza ispričavam svima onima koji su se našli prozvani u spomenutoj snimci“, istaknuo je za početak Kustić, da bi onda odgovorio na pitanje jesu li ovim činom narušeni odnosi na relaciji Hajduk – HNS.

„Ovo je Bebekov pojedinačni incident. Sve osobe u nogometu trebaju paziti što pričaju, kako privatno, tako i javno. Napravit ćemo sve da se ovakve stvari više ne ponavljaju, neovisno o tome je li u pitanju Hajduk ili neki drugi klub. Isprike svima, i navijačima Hajduka, i gospodinu Duplančiću“, dodao je nasljednik Davora Šukera, da bi za kraj podvukao:

„Bebek je naštetio ugledu sudačke organizacije. Nećemo odobravati ovakve, kao ni slične stvari. Glede Brune Marića, šefa sudačke organizacije, ne mislim da bi trebao odstupiti.“


Tagovi

HNSMarijan KustićIvan BebekBruno MarićSudac

Ostale Vijesti