Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Strah od žutih kartona: Suspenzija prijeti osmorici igrača Dinama i Rijeke, šestorici Hajdukovaca i petorici Osječana

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 07.05.22. | 07:44

Ako dobiju treću javnu opomenu propustit će predzadnje kolo 1.HNL.

Piše: Niko Rukavina

Hrvatski dragovoljac i Slaven Belupo jučer su otvorili 34. kolo 1.HNL, danas se igraju utakmice između Gorice i Lokomotive, odnosno Istre 1961 i Šibenika, a sutra onda kreće 'prava' stvar. Dva derbija koja bi mogla odlučiti osvajača prvenstva ili donijeti novu zavrzlamu, dva kola prije kraja...

Jadranski derbi počinje u 17 sati na Rujevici, a Dinamo i Osijek igraju na Maksimiru od 20.00.

(3.10) Rijeka (3.35) Hajduk (2.30)

(1.70) Dinamo (3.60) Osijek (5.40)

Simptomatično za sve četiri momčadi jest ta da u derbije ulaze bez suspendiranih igrača, ali s velikim brojem onih kojima prijeti treća javna opomena i propuštanje predzadnjeg kola prvenstva.

U najvećem problemu je zagrebački Dinamo koji ima čak 10 igrača s po dva žuta kartona. Doduše, Bartol Franjić i Marko Bulat sigurno neće nastupiti na sutrašnjem derbiju, tako da osmorici Plavih prijeti izostanak s utakmice u Šibeniku iduće nedjelje. To su Arijan Ademi, Amer Gojak, Luka Ivanušec, Dominik Livaković, Luka Menalo, Josip Mišić i Josip Šutalo. Ante Čačić prošle je subote kalkulirao, na klupi je ostavio Mišića i Šutala, kako ne bi zaradili žute kartone, a to se Plavima 'vratilo' prosipanjem bodova protiv Lokomotive. Sada kalkulacija neće biti, od prve minute možemo očekivati Livakovića, Šutala, Mišića, Ademija i Ivanušeca, a Gojak i Menalo će svoju priliku čekati s klupe za pričuve.

Kod Osijeka s druge strane treći žuti karton prijeti petorici igrača. Damjanu Boharu, Slavku Braliću, Mariju Jurčeviću, Laszlu Kleinheisleru i Darku Nejašmiću koji je Osijek jučer otkupio od Hajduka za milijun eura. Ako netko od spomenutih igrača zaradi žuti karton na Maksimiru, propustit će domaću utakmicu protiv Lokomotive u idućem kolu.

U Jadranski derbi Rijeka ulazio s čak osmoricom igrača kojima prijeti treći žuti. To su: Anton Krešić, Ivan Lepinjica, Jorge Obregon, Domagoj Pavičić, Lindon Selahi, Andres Solano, Haris Vučkić i Andrija Vukčević. Gotovo svi igrači konkurirat će za susret, a za Gorana Tomića je dobra vijest da je Rijeka i matematički ostala bez šanse za titulom. Prema tome, momčadi s Kvarnera neće biti ogromna tragedija ako bi netko od spomenute osmorke propustio gostovanje u Koprivnici u pretposljednjem kolu.

Za kraj ostaje Hajduk koji u derbi ulazi sa šestoricom igrača kojima prijeti izostanak s pretposljednjeg kola u kojem Hajduk na Poljudu dočekuje Istru 1961. Josip Elez, Lukas Grgić, Lovre Kalinić, Filip Krovinović, Emri Sahiti i Stefan Simić morat će se dobro paziti na užarenom rujevičkom terenu kako im Osječanin Dario Bel ne bi pokazao treći žuti karton...

No, ako Rijeka dobije Hajduk, a Dinamo Osijek, tada neće biti bitno tko može, a tko ne može zaigrati u posljednja dva kola. Dinamo će u tom slučaju i matematički osigurati naslov.

Tko će biti prvak? (1.35) Dinamo (8.00) Hajduk (9.00) Osijek

Igrači Rijeke s dva žuta kartona:

Anton Krešić

Ivan Lepinjica

Jorge Obregon

Domagoj Pavičić

Lindon Selahi

Andres Solano

Haris Vučkić

Andrija Vukčević

Igrači Hajduka s dva žuta kartona:

Josip Elez

Lukas Grgić

Lovre Kalinić

Filip Krovinović

Emir Sahiti

Stefan Simić

Igrači Dinama s dva žuta kartona:

Arijan Ademi

Bartol Franjić

Amer Gojak

Luka Ivanušec

Deni Jurić

Dominik Livaković

Luka Menalo

Josip Mišić

Daniel Štefulj

Josip Šutalo

Igrači Osijeka s dva žuta kartona:

Damjan Bohar

Slavko Bralić

Mario Jurčević

Laszlo Kleinheisler

Darko Nejašmić

1.HNL, 34. kolo:

Petak, 6. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Slaven Belupo 1:1

Subota, 7. svibnja

Gorica - Lokomotiva, 17.00

Istra 1961 - Šibenik, 19.05

Nedjelja, 8. svibnja

Rijeka - Hajduk, 17.00

Dinamo - Osijek, 20.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHajdukHMNK RijekaHNK RijekaRijekaNK OsijekOsijekHrvatskaPrva HNL

Ostale Vijesti