Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Bjelica o odnosu s upravom: Neću više govoriti u rukavicama

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 06.05.22. | 13:36

Najavio je i derbi na Maksimiru

Osijek u nedjelju od 20 sati gostuje na Maksimiru kod Dinama. Remi s Istrom 1961 umanjio je šanse slavonskog kluba u borbi za prvaka, a ovaj derbi uvelike bi mogao odrediti prvaka HNL-a. Tri su kola do kraja u kojima momčad Nenada Bjelice još ima šansu vratiti se u borbu za naslov.

Uoči gostovanja na Maksimiru održao je Bjelica konferenciju za novinare na kojoj je prvog govorio o stanju u momčadi.

„Za utakmicu s Dinamom nisu spremni Marin Leovac, Vedran Jugović i Marko Malenica. Mile Škorić je upitan i u subotu će biti donesena odluka hoće li nastupiti. Postoje šanse. U napadu razmišljam o Mierezu, Topčagiću, Manceu, Ercegu, Fućaku. O svima razmišljam. Zadovoljan sam radom cijele momčadi, stvarno je gušt raditi s njima“, rekao je Bjelica u uvodu i osvrnuo se na to koliko je momčad spremna na derbi:

„Teren će pokazati jesmo li spremni. Vjerujem da jesmo. Nemamo što kalkulirati, treba nam pobjeda. Idemo u Zagreb po tri boda i vidjet ćemo s čime ćemo se vratiti. Dinamo sigurno ima kvalitetu spriječiti te u nakanama da budeš ofenzivan. Nećemo ići grlom u jagode, ali napast ćemo visokim pritiskom, kao i uvijek kad igramo. Svi žele biti prvaci, ali svi imaju i pritisak. Netko se bolje nosi s tim pritiskom, a netko lošije. Netko ima više, a netko manje kvalitete. Dobro je za hrvatski nogomet da imamo uzbudljivu završnicu. Presretni smo da tri kola prije kraja idemo na Maksimir i da s mogućnošću pobjede ostanemo u borbi za vrh. Da nam je to netko ponudio prije sezone, sigurno bismo prihvatili. Ponosni smo na to“, istaknuo je Bjelica.

Tko će biti prvak? (1.35) Dinamo (8.00) Hajduk (9.00) Osijek

Govorio je i o tome zašto Miereza nije bilo protiv Istre.

„Mierez nije odbio klupu. Nisam bio zadovoljan njegovim radom u treningu i u takvom stanju ga nisam želio imati među 20 igrača u momčadi. To je jedina istina. On je profesionalac, od utorka je u treningu i sada sam zadovoljan. Jedna je od opcija za nastup u nedjelju.“

Dotaknuo se i odnosa s upravom.

„Vidite, ja bih o tome pričao kad završi sezona. Jedino što mogu reći je da sam imao razgovor s predsjednikom, još prije zadnje presice u kojoj sam bio izuzetno iskren i pošten prema njemu. Mislim da mi je to zadaća. Bez rukavica sam rekao sve što sam imao reći. Svi komentari i nagađanja koji su izlazili ovih dana su polu informacije. Mogu obećati da više neću odgovarati u rukavicama, dosad sam odgovarao tako, ali više neću. Sve što sam rekao sam rekao u interesu NK Osijeka. Ja sam se rodio 20.8.1971. u osječkoj bolnici. Prvi trening odradio na ovom stadionu Speedwaya. Zaigrao za ovaj klub. U dva navrata sam spašavao klub odlascima u europske klubove. Ovdje sam postao najbolji hrvatski nogometaš i ostvario najbolje rezultate ovog kluba i kao nogometaš i kao trener. Ne znam tko želi ovom klubu dobro ako ja ne želim. Predsjedniku Sakalju ništa ne zamjeram, imam odličan odnos s njim kao i s gospodin Meszarosem. Jako sam im zahvalan što su u došli u moj grad i moj klub i ulažu novce. To je velika stvar. Ali kažem, neću više govoriti u rukavicama. Mjesecima sam govorio i provlačio o raznim utjecajima, o nekim anomalijama i odlukama unutar kluba. Bjelica o tome priča godinu i pol dana, o stvarima koje mislim da nisu dobre. Ako nakon godinu i pol vidiš da se nije pomaknulo jedan milimetar, onda nemaš izbora. Odsad ću govoriti o konkretnim stvarima kao što sam govorio u razgovorima s predsjednikom kluba. Doći će vrijeme za to“, zaključio je Bjelica.

34. kolo 1.HNL

Petak, 6. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Slaven Belupo, 18.00

Subota, 7. svibnja

Gorica - Lokomotiva, 17.00

Istra 1961 - Šibenik, 19.05

Nedjelja, 8. svibnja

Rijeka - Hajduk, 17.00

Dinamo - Osijek, 20.00




Tagovi

OsijekNK OsijekNenad BjelicaDinamo Zagreb

Ostale Vijesti