Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Dambrauskas: „Ovo je perfektna šansa za nas, za pobjedu i u zadnje dvije utakmice ući sa snovima“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.05.22. | 14:21

Hajdukov strateg najavio je derbi na Rujevici

Tri su kola do kraja HNL, a Hajduk je trenutno na drugom mjestu s četiri boda manje od vodećeg Dinama. Pred bijelima je utakmica u Rijeci gdje će n Rujevici od 17 sati u nedjelju imati priliku nastaviti pobjedom borbu za naslov prvaka. Hajduk je trenutno jedina momčad u Hrvatskoj koja ima priliku osvojiti dvostruku krunu, a to je naglasio i trener Valdas Dambrauskas.

„Svaka utakmica je drukčija i priprema se na svoj način. Vjerujte mi, ne razmišljam o kupu. U ovoj utakmici idemo kao jedina momčad koja može osvojiti dvostruku krunu. U kupu će biti drukčije. Obje momčadi će biti u istoj situaciji. Samo razmišljamo kako doći do tri boda u Rijeci. Ali, naviknuti smo na to. Svaka utakmica je takva“, rekao je Dambrauskas i dodao da za ovaj derbi ne može računati na Vukovića, Atanasova, Mlakara i Katića.

Tko će biti prvak? (1.35) Dinamo (8.00) Hajduk (9.00) Osijek

Pratio je strateg Splićana Rijeku prošlo kolo uživo na Šubićevcu u slavlju protiv Šibenika.

„Kada nema pritiska onda je lakše. Mi smo isto bili u periodu kada smo zabijali sve kreirane šanse. Sada je drukčije. Isto je prolazila i Rijeka u utakmicama s Goricom i Hrvatskim dragovoljcem. To je tako u nogometu,“ rekao je pa se ponovno osvrnuo na utakmicu s Rijekom.

„Rijeka će biti motivirana. Mi ćemo biti motivirani. Atmosfera će biti dobra. Ovo su lake utakmice za trenera. Ovo je perfektna šansa za nas, za pobjedu i u zadnje dvije utakmice ući sa snovima.“

(3.10) Rijeka (3.35) Hajduk (2.30)

Upitan je i mislili da je ovaj susret duel Livaje i Drmića.

„To je irelevantno. Marko je napadač, želi zabiti u svakoj utakmici, ali znam da bi u ovakvim utakmicama dao sve da momčad pobijedi“, zaključio je Dambrauskas koji nije htio komentirati susret u Maksimiru između Dinama i Osijeka, a dodao je i da im Sv. Duje, koji se slavi ovog vikenda, pomogne da pobjede u Rijeci.

34. kolo 1.HNL

Petak, 6. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Slaven Belupo, 18.00

Subota, 7. svibnja

Gorica - Lokomotiva, 17.00

Istra 1961 - Šibenik, 19.05

Nedjelja, 8. svibnja

Rijeka - Hajduk, 17.00

Dinamo - Osijek, 20.00


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+



Tagovi

HajdukJadranski derbiHNK RijekaValdas Dambrauskas

Ostale Vijesti