Pixsell
Pixsell

Steže se obruč oko Livakovića: On je dogovorio svoje uvjete, ali Dinamo još nije prihvatio ponudu!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 12:02

Fenerbahce inzistira, diže ponudu, a Livaković mirno čeka Superkup. Mogla bi mu to biti i zadnja utakmica za Dinamo, iako Modri žele da ostane barem do 15.kolovoza

Svaki dan na površinu isplivaju nove informacije po pitanju hrvatskog vratara Dominika Livakovića. Praktički svi samoprozvani transfer eksperti pišu o Livakoviću, a danas se u cijelu priču ponovno uključio i onaj najpoznatiji, Fabrizio Romano.

Talijanski novinar, naime, tvrdi kako su Fenerbahce i Livaković dogovorili detalje ugovora, te da su Fener i Dinamo 'na korak' do dogovora oko transferne odštete za hrvatsku jedinicu. Podsjetimo, Livakovićeva odštetna klauzula je 10 milijuna eura, koliko traži Dinamo, a Fener je do sada nudio osam. Prema tome, istanbulski velikan bi trebao još malo povisiti cifru, da ona s bonusima recimo vrijedi 10 milijuna eura, što bi zadovoljilo Dinamo.

Prema našim informacijama Livaković je još ranije razgovarao s predstavnicima Fenerbahcea i njegov ugovor, zapravo, uopće nije problem od prvog dana (zarađivao bi višestruko više nego u Dinamu), no turski klub bio mu je dosad zadnja opcija od spomenutih klubova koji su se interesirali za njega (Villarreal i Fiorentina). No, moguće je da, kako dani prolaze i ostali klubovi su sve inertniji, Livaković na kraju ipak pristane ići u Tursku. U tom slučaju čeka se dogovor klubova, ali Dinamo zasad još nije prihvatio ponudu iz Istanbula, a osim iznosa Modri žele i da Livi do 15. kolovoza ostane u Maksimiru i odigra i treće pretkolo kvalifikacija. I, to je vrlo bitan uvjet u ovom trenutku, čak i važniji od samog iznosa transfera. Hoće li to uspjeti isposlovati ili ne, vidjet ćemo, ali da se obruč oko Livakovića steže i da Fener postaje sve ozbiljnija opcija, to više nije upitno. Klubovi su u ozbiljnim pregovorima.

Livaković je još uvijek Dinamov igrač, danas će braniti u dvoboju Superkupa protiv Hajduka, a hoće li mu to biti posljednja utakmica u Dinamovom dresu, vidjet ćemo... Sad i ne ovisi više puno toga o njemu, čeka se hoće li se klubovi dogovoriti, što je, zapravo, isto od prvog dana. Doduše, Fenerbahce je sve bliži svoti od 10 milijuna eura. (tn, rv)



Tagovi

Dominik LivakovićFabrizio RomanoDinamo ZagrebGNK DinamoFenerbahçeLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023Germanijak transferinogometni transferitransfer blog

Ostale Vijesti