Sanjin Strukić/Pixsell
Sanjin Strukić/Pixsell

Plavi kut: Od trofeja je važnije poslati poruku rivalu!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 08:00

Dinamo već u Superkupu želi pokazati da se odnos snaga nije promijenio u odnosu na prošlu sezonu

Dinamo je lani osvojio Superkup nakon izvođenja jedanaesteraca, Modri su tako sezonu otvorili s trofejem, kao što je 10-ak mjeseci kasnije i završili. I, iako je došao nakon tzv. 'lutrije penala', dakle, presudile su nijanse, Dinamu je taj trofej donio mnogo više od samog pehara. Što se, zapravo, vidjelo tek u nastavku sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, ta je utakmica samo čudom, odnosno zahvaljujući bravurama Lovre Kalinića, završila bez pogodaka, da je Hajduk podigao Superkup usred Maksimira možda bi se taj detalj zaboravio, ali ovako je ostao dodatno istaknut. Dinamo je, dakle, potpuno nadigrao Splićane i na samom početku sezone poručio im da ljeto nije promijenilo odnos snaga i da su još uvijek 'stepenica' ispod. Uostalom, ta je utakmica, opet smo saznali nekoliko tjedana ili mjeseci poslije, zabrinula Hajdukova predsjednika Lukšu Jakobušića, priznao je kasnije da je već tada trebao smijeniti trenera Dambrauskasa, da je Hajduk u Maksimiru izgledao vrlo loše, ispod očekivanja. Iako je Superkup prva i sigurno ne najvažnija utakmica sezone, ipak ostavlja trag na takmacima i može utjecati na taj početni zalet u sezonu. Nakon tog Superkupa nije Hajduk nijednom bio blizu pobjedi protiv Modrih prošle sezone, štoviše, u Maksimiru je doživio na proljeće i teža 4-0 poraz. Sve je počelo baš tom utakmicom Superkupa, nisu Bijeli više uspjeli uhvatiti Dinamo, niti formom niti bodovima. Jer, poruka koju su dobili u tom Superkupu očito je bila snažna.

I, to je ono što Dinamo treba napraviti i u ovoj utakmici. Svaki trofej je bitan, svaki je lijepo osvojiti, no, u ovoj utakmici Dinamu je važno opet poslati poruku najvećem rivalu. Istina je, nije to još pravi Hajduk, nema Livaje, novi igrači tek su došli i nisu se još adaptirali, Dinamo je tu u prednosti, jer se Bišćanovih prvih 11, zapravo, nije puno promijenilo u odnosu na prošlu sezonu. Da, nisu ni Dinamovi igrači još u punoj formi, ali bez obzira na sve te okolnosti i na činjenicu da će se tijekom sezone obje svlačionice dosta mijenjati, najvažniji je zadatak Modrih pokazati Bijelima da se ništa nije promijenilo u odnosu na prošlu sezonu. I da oni i dalje misle vladati hrvatskim nogometom. Ako će Dinamo nadigrati Hajduk kao u zadnjih nekoliko maksimirskih derbija, gdje je bio uvjerljiv, efikasan, dominantan, tada će mu biti lakše i zakoračiti u još jednu sezonu u kojoj se na Poljudu nadaju da će biti prekretnica.

OČEKIVANI SASTAV (4-2-3-1)




Tagovi

GNK DinamoHajdukSuperkupIgor Bišćan

Ostale Vijesti