REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Dnevna doza Livakovićevog transfera: Na Otoku se piše o interesu Celtica, Romano 'tvitnuo' novost o Navasu i Feneru

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 14.07.23. | 22:44

Na ljetnoj tržnici nogometaša nikada nije dosadno…

U ovo vrijeme za 24 sata Dominik Livaković ili će biti iznimno sretan ili pak iznimno tužan. Sredine neće biti. Superkup protiv Hajduka na rasporedu je sutra, u subotu, s početkom u 20 sati, ali ni dan prije utakmice jedinica Vatrenih i Dinama nije imala mira. Turci su jučer javili kako će u četvrtak u 14 sati sletjeti u Istanbul i potpisati za Fenerbahce. Kao što znate, to se nije dogodilo. Očekivanja su bila da će se malo 'smiriti', ipak je svima jasno da je pred Livakovićem važna utakmica i da će on do daljnjeg ostati u Zagrebu, ali oni i dalje svakih par sati 'lupe' nešto po pitanju njegovog transfera te se nadaju da će tako metodom pokušaja i promašaja ipak jednom pogoditi. Jasno je da se nešto u cijeloj priči događa, ali isto tako je jasno kako je njihova vjerodostojnost nepostojeća. Kad, odnosno ako, nešto bude bilo ozbiljno, hrvatski novinari će to sigurno znati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Škoti su pak drugačiji. Oni ne 'bombardiraju' poput Turaka, već kad nešto napišu, sigurno postoji razlog zašto su to učinili. Ne znači uvijek da će se transfer dogoditi, ali da se nešto u ili oko kluba na tu temu pričalo, to sigurno stoji.

Tamošnji Daily Record slovi za ugledan medij, a oni su danas plasirali vijest kako je Dominik Livaković na meti Celtica. Brendan Rodgers vratio se u klub na čijoj je klupi ostvario sjajne rezultate te sada, u svojem drugom mandatu, želi nastaviti tamo gdje je stao.

Joe Hart ima 37 godina te je ušao u svoju posljednju godinu ugovora. Celticu je neophodno pojačanje na vratarskoj poziciji, a Daily Mail javlja kako je Rodgers bacio oko na hit-vratara s posljednjeg SP-a. Zasad se ne piše ništa konkretno osim toga da postoji interes, ali detalji će svakako procuriti u narednih nekoliko dana.

S druge strane, poznati talijanski novinar Nicolo Schira je danas doznao da je za Livakovića poslana ponuda teška osam milijuna eura od Fenerbahcea. Istu to već ste mogli pročitati na Germanijaku, uz dodatak da je Dinamo tu istu ponudu – odbio. Sada, ako je Schira doznao da je je Fener u međuvremenu poslao novu ponudu s istim fiksnim iznosom od osam milijuna eura (uz određene bonuse), onda je to svojevrsna novost, ali za razliku od Turaka on ne piše da je transfer gotov, već da se posao bliži finalizaciji. Dodaje i kako će Livaković u slučaju da prihvati ponudu potpisati četverogodišnji ugovor, što također nije nikakva novost.

Za kraj, valja spomenuti i Fabrizija Romana. I on je danas nešto 'tvitnuo' o Livakoviću, ali tek usputno, tek toliko da se zna da ga nije zaboravio. Kod njega je u fokusu bio Keylor Navas, bivša jedinica Real Madrida, za kojim je Fenerbahce, prema njegovim izvorima, pokazao konkretan interes. Najveći nogometaš u povijesti Kostarike je još godinu dana ugovorno vezan za PSG, ali ako se budu poduzeli neki konkretniji koraci prema tome da on svoj nogometni put nastavi u Turskoj, očekuje se da mu Parižani ne bi radili prevelike probleme prilikom odlaska. Uostalom, ipak ima 36 godina i ako želi još koju sezonu braniti, onda to mora napraviti sad i odmah.

Livaković je bio tema jučer, tema je danas, a bit će i tema sutra. I prekosutra. I tako svakog novog dana dok se nešto ne dogodi. Ako se, naravno, dogodi. On u ovom trenutku, sasvim sigurno, razmišlja samo o jednoj stvari, a to je utakmica s Hajdukom. Transfer, ako ga bude, će još malo pričekati. Taman kad se Fiorentina malo ohladila, pojavio se Celtic. Konkretnijih informacija bit će sutra i prekosutra, kao i obično će se najviše toga moći doznati na stadionu. Dakle, nema drugog, sjesti i čekati. I čitat Turke. Da dosada do utakmica čim prije prođe…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dominik LivakovićDinamo ZagrebFenerbahçeCelticGermanijak transferiLjetni prijelazni rok 2023Ljetni prijelazni rok

Ostale Vijesti