Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Spursi opsjedali vrata Alissona, ali nisu imali rješenje za lukavog Salaha

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 06.11.22. | 19:21

Perišić je odigrao dobru utakmicu u kojoj njegova momčad nije uspjela doći do pobjede

Rezultati koje je ostvario Liverpool od početka sezone nisu ni sjena onog što smo navikli gledati od njih u prijašnjim. Među prva četiri kluba u Premier ligi bilo nam je posljednjih sezona vidjeti ih, ali ove to nije slučaj trenutno. Prošlo kolo Kloppova momčad poražena je na domaćem terenu od Leeds pa se danas u 15. kolu trebalo vaditi protiv Tottenhama koji drži trenutno četvrto mjesto u Premier ligi. Momčad koju vodi Antonio Conte krenula je dobro u sezonu, a jedan od ključnih igrača Spursa je i Ivan Perišić kojeg je danas talijanski stručnjak vidio na drugačijoj poziciji nego inače. U izostanku ozlijeđenog Sona odlučio je promijeniti taktičke postavke svoje momčadi, a tu je Perišić dobio ulogu polušpice i bio stalna opasnost po vrata Liverpoola.

Prema pobjedi je cilj bio za obje momčadi, ali danas je slavio Liverpool s 2:1.

Liverpool je poveo nakon brze akcije koju je pokrenuo Robertson. Lijevi bek Redsa poslao je sjajnu loptu između linija Spursa za Nuneza koji se izvukao na rub kaznenog prostora i umjesto udarca odlučio se na dodavanje za Salaha koji pogađa za 0:1.

Sjajnu priliku za izjednačenje imao je Perišić u 15. minuti kad mu je Kane ubacio na peterac. Hrvatski reprezentativac zahvatio je loptu glavom, ali ometen intervencijom Alissona pogodio stativu. Tri minute kasnije Vatreni je ponovno bio aktivan u prilici za Spurse.

U 18. minuti Perišić je poslao u kazneni prostor loptu za Sessegnona koji je utrčavao, a na leđima mu je bio Alexander-Arnold. S njim u duelu igrač Tottenhama je pao, a njegovi suigrači tražili jedanaesterac dok je sudac Madley tek pokazao Sessegnonu da se digne s poda i da se igra nastavi.

Prilike koje su imali Spursi nisu znali iskoristiti, a onda su i poklonili Redsima šansu za povećanje vodstva koje je Salah iskoristio. Alisson je tražio sa svoje polovice Nuneza ili Salaha, a na loptu je krenuo Dier. Trebalo je biti to rutinsko čišćenje opasnosti ili povratna za vratara, ali Dier je kobno pogriješio i glavom servirao lukavom Salahu priliku jedan na jedan s Llorisom. Faraon takve prilike ne propušta pa je pobjegao obrani Tottenhama i prebacio Llorisa za 0:2 u 40. minuti.

Tottenham je u nastavak krenuo odlučnije. Već na otvaranju drugog dijela bilo je opasno kad je Bentancur glavom uhvatio ubačaj iz kornera. Samo minutu kasnije još opasniji je bio Perišić. Zahvatio je na petercu dodavanje Sessegnona u izglednoj prilici i pogodio gredu. No, ni tu nisu stali napadi Tottenhama. U 50. minuti Dier je opasno centrirao s desne strane, a lopta je promijenila putanju prema golu i pomalo iznenadila Alissona koji ju je uspio odbiti u korner.

Spursima od povratka s odmora cilj je bio isključivo proći bez poraza na domaćem terenu, a prvi rezultati ofenzivnijeg pristupa stigli su u 70. minuti. Conte je minutu ranije odlučio napraviti izmjene pa je u igru poslao Kuluševskog i Dohertyja, a izašli su Sessegnon i Emerson Royal. Ubrzo se to pokazao kao pravi pogodak jer je Kuluševski netom od ulaska u igru asistirao Kaneu, a on precizno pogodio iza leđa Alissona za 1:2.

Za to vrijeme i Liverpool je imao svojih prilika. U 82. minuti Nunez je pobjegao obrani Tottenhama i neometan šutirao, a lopta je srećom po domaćine odsjela na gredi. Do kraja je Tottenham tražio to izjednačenje, a neumoran je tu bio Perišić koji je bio akter svake akcije prema golu Alissona.

Liverpool se ovom pobjedom popeo na osmo mjesto, a Tottenham je četvrti u Premier ligi. (KM)



Tagovi

LiverpoolTottenhamPremier liga

Ostale Vijesti