Reuters/John Sibley
Reuters/John Sibley

Arsenal nadigrao Chelsea na Stamford Bridgeu i vratio se na vrh ljestvice

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 06.11.22. | 14:57

Pogodak odluke zabio je Gabriel, a Kovačić je za poraženi sastav ušao u 78. minuti

Ako se ikada mogla iskoristiti ona plastična formulacija „prava derbi utakmica“, onda bi to bilo danas, Chelsea i Arsenal su odigrali žustru utakmicu punu duela, čvrstih startova, nešto malo manje prilika i lepršavih poteza, a na koncu je pitanje pobjednika riješeno iz prekida – Gabriel (ali ne Jesus) je nakon kornera ugurao loptu u mrežu i potpisao pobjedu Topnika.

Od starta se Arsenal postavio onako kako i priliči vodećem sastavu Premier lige, igrači Mikela Artete su pritisnuli domaćina na njegovu polovicu i krenuli plesti mrežu oko kaznenog prostora. U početnih deset minuta se puno toga događalo pred vratima Chelseaja, a najbolju priliku je baš u desetoj minuti imao White. Pucao je igrač Arsenala s vrha kaznenog prostora s desne strane nakon dodavanja Jesusa no pored stative.

Deset minuta kasnije razigrani Jesus je oduzeo loptu na suparničkoj polovici, nanizao nekoliko igrača u slalomu, odlučio se za udarac koji mu je sjajnom obrambenom reakcijom blokirao vremešni Thiago Silva, pokazavši da se i dalje može nositi s najboljim premierligaškim napadačima.

Najviđeniji igrač prvog dijela utakmice bio je Jesus. Ostao je usamljen na drugoj stativi, pucao glavom i to pokraj stative.

Javio se i Chelsea i to iz prekida u 33. minuti. Neprecizan je nakon visokog skoka bio Silva, a akcija se nastavila pa je Havertz zaprijetio udarcem koji je lagano obranio Ramsdale.

S tih 0:0 se otišlo na poluvrijeme.

Početak drugog dijela obilježili su česti faulovi i korneri nakon čega se igra rascjepkala. Obrane su, međutim, ostale pribrane prilikom izvođenja prekida.

Nakon uvodnih desetak minuta igre u drugom dijelu, ponovno su gosti zagospodarili travnjakom. U 56. minuti je Arsenal zabilježio novu zgodnu priliku. Odegaard je ubacio, a Partey skinuo loptu s glave Martinelliju i pucao preko gola. Manjak komunikacije spriječio je Arsenal da stigne u vodstvo, budući da je Martinelli bio u puno boljoj poziciji od svog suigrača.

I onda je Arsenal ipak otvorio račun na Stamford Bridgeu. U 63. minuti je Saka nabacio iz kornera, a Gabriel nekako ugurao loptu u mrežu s gol linije.

Iako su bili u rezultatskom plusu, Arsenal je bio taj koji je do kraja utakmice bio bliži povećanju vodstva.

U 75. minuti je Jesus otvorio prostor Odegaardu čiji udarac odlazi preko vratiju.

Tri minute kasnije je u igru ušao i Mateo Kovačić, a u samom finišu je još Sterling pokušao skuhati priliku iz kontranapada, ali je njegov ubačaj očistio White.

Ovom pobjedom Arsenal je odgovorio na jučerašnji izazov Manchester Cityja (pobijedili Fulham u samom finišu) i vratio se na vrh premierligaške ljestvice.



Tagovi

ArsenalChelseaPremier liga

Ostale Vijesti