Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Splićanin koji je igrao za Šibenik i Dugopolje osvojio naslov prvaka Singapura!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 19:05

Ovo mu je prvi naslov prvaka u karijeri.

Stipe Plazibat 32-godišnji je Splićanin koji je karijeru započeo u obližnjem Solinu, a preko Šibenika i Dugopolja otisnuo se u bijeli svijet. Prvi inozemni klub za kojeg je zaigrao bio je makedonski Rabotnički, a onda se okušao i na dalekom istoku. Nakon epizode u Japanu vratio se kratko u Dugopolje da bi se ponovno otisnuo na Istok, u Singapur. Igrao je kratko i u Tajlandu, ponovno se vratio u matični Solin, a od siječnja 2019. ponovno je trese mreže u singapurskoj Premier ligi. Prošle sezone je igrajući za svoj Hougang United osvojio titulu najboljeg strijelca lige, na ljeto je prešao u Lion City Sailorse i danas je osvojio svoj prvi naslov prvaka u karijeri.

Lion CIty Sailorsi danas su s 4:1 nadvisili Balestier Khalsu. Na poluvremenu druge utakmice Albirex Niigata imala je prednost od 4:1 nad Tanjong Pagarom, a sva četiri gola zabio je izvjesni Kiyoshiro Tsuboi. Lion City i Albirex su u tom trenutku imali jedan broj bodova, ali je Plazibatov klub imao za tri gola bolju gol razliku. Sigurna prednost, ali ne i nedostižna za momčad iz Niigate. Ipak, u nastavku utakmice Lion City je s dva pogotka učvrstio pobjedu, Tanjong Pagarom je zabio tri gola te je Albirex izgubio dva boda te je Lion City stigao do svojeg trećeg naslova prvaka.

Stipe Plazibat nije igrao posljednje četiri utakmice prvenstva zbog ozljede koljena, a u današnjem dvoboja protiv Balestiera Khalsua na suprotnoj strani zaigrao je Šime Žužul, dijete Hajduka i bivši igrač Splita, Imotskog, Gorice i Dragovoljca. Žužul je prvenstvo završio na trećem mjestu ljestvice strijelaca s 15 postignutih pogodaka, a Plazibat je zabio gol manje i četvrti je topnik lige.



Tagovi

Stipe PlazibatSingapur

Ostale Vijesti