Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Bio je u Hajduku i Šibeniku, rasturao po Singapuru, a sad odlazi u Iran?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 17:45

Rođeni Splićanin uživa u Aziji

Stipe Plazibat mogao bi uskoro potpisati za iranskog prvoligaša Esteghlal. Kako stoji na Transfermarktu, jedan od najboljih strijelaca lige postao je meta kluba, koji traži pojačanja na poziciji napadača.

Kao rođeni Splićanin, danas 32-godišnji Plazibat karijeru je započeo u Hajdukovoj školi nogometa, iz koje 2007. odlazi u redove Solina. Nakon četiri godine u klubu potpisuje za Šibenik, no ondje se nije dugo zadržao. Već u veljači 2012. stiže u Dugopolje, da bi istog ljeta krenuo prema inozemstvu. Novi klub postao mu je makedonski Rabotnički, gdje je u 28 nastupa zabio jedan gol i dodao dvije asistencije.

Iduće godine stigao je poziv iz – Japana. Plazibat je potpisao za FC Gifu, da bi 2014. stigao u V-Varen Nagasaki, koji se danas nalazi u Drugoj japanskoj ligi. Nakratko se potom vratio u Dugopolje, ali samo do veljače 2016. Nova destinacija ponovno je Azija.

Ovog puta Singapur u kojem je, uspostavit će se kasnije, Plazibat igrao dosad najbolji nogomet karijere. Prešao je u Hougang United, u kojeg se kasnije i vraćao i u kojem je tijekom dva mandata u 38 utakmica zabio 25 golova. Uz još jednu kratku epizodu u Hrvatskoj, u Solinu, trenutno je član LC Sailorsa.

Za singapurske “mornare” utrpao je čak 59 golova i 22 asistencije u 64 utakmice. Samo je ove sezone u 17 nastupa postigao 13 zgoditaka, uz sedam dodavanja za pogodak. Transfermarkt ga sada, eto, povezuje s Esteghlalom.

Plazibat vrijedi 250 tisuća eura, a ugovor s klubom ima do kraja godine.


Tagovi

EsteghlalStipe PlazibatHajdukNK ŠibenikRabotničkiIranSingapur

Ostale Vijesti