VIDEO: Nevjerojatno! Hrvat postao najbolji strijelac svijeta tik iza Ronalda, Messija i - Crnogorca!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.09.17. | 18:01

Čudesni učinak Stipe Plazibata stavio ga je u sam svjetski vrh!

Stipe Plazibat, napadač singapurskog Home Uniteda, čest je gost naših rubrika.

>>VIDEO: Stipe Plazibat jaše dalje! Hrvatska zvijezda Dalekog istoka pogađala za trijumf u 'azijskoj Europa ligi'!

>>Kakav Kalinić, kakvi Mandžukići i Santiniji… Razgovarali smo s Hrvatom koji je najbolji strijelac lige na drugom kraju planete!

O njemu smo pisali u kontekstu najboljih hrvatskih strijelaca diljem planete, a nakon toga smo odradili i intervju s 28-godišnjim bivšim juniorom Hajduka. Tada smo „upozorili“ na njegovu ubojitost pred protivničkim golovima, pošto je Stipe u dvije godine otkako je stigao u Singapur – prvo u dres Houganga, a zatim i u aktualnom Homeu – zabio nevjerojatnih 45 pogodaka!

Samo ove sezone je Plazibat zabio 30 golova u 25 odigranih utakmica; 18 u prvenstvu Singapura, 2 u Liga kupu te čak 10 u AFC Kupu, azijskoj varijanti Europske lige. Stipe je prvi strijelac lige, makar tu titulu dijeli s Japancem Tsubasom Sanom iz vodeće Albirex Niigate, koji također na svom kontu ima 18 golova, ali uz njih još „tek“ tri gola u Kupu.

Plazibat je tako dospio u nevjerojatno društvo najboljih klupskih golgetera svijeta, gdje listu predvode Cristiano Ronaldo i Leo Messi sa 37 golova u dresu madridskog Reala, odnosno 35 u dresu Barcelone tijekom tekuće godine. Gol više od Plazibata ima drugo „balkansko čudo“ u Aziji, crnogorski napadač i bivši igrač podgoričke Budućnosti, Dragan Bošković. Tridesetjednogodišnji centarfor u dresu Bangkok Uniteda u 2017. je utrpao 31 gol, što je za jedan više od našeg Stipe.

Iako određeni tweetovi sugeriraju da je naš Plazibat na šestom mjestu svjetskih klupskih strijelaca, revizija brojki Lewandowskom i Kaneu sugeriraju da su oni u 2017. zabili 29, odnosno 25 golova u tekućoj kalendarskoj godini, što bi značilo da je Stipe četvrti najefikasniji strijelac svijeta u svim klupskim natjecanjima tijekom ove kalendarske godine - a još ima tri mjeseca!

Nevjerojatan je taj naš „top“ na Dalekom istoku!

(Foto: Facebook) 


Tagovi

Stipe PlazibatDragan BoškovićCristiano RonaldoLionel MessiHome United

Ostale Vijesti