Nel Pavletić/Pixsell
Nel Pavletić/Pixsell

Sopić uoči Osijeka: "Potpisali smo igrača, navodno dolazi, a još ga nisam vidio. Pjaca? Riječki kibici će brzo shvatiti!"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 14.09.23. | 12:30

Trener Riječana u zanimljivom je tonu najavio derbi 8.kola HNL-a protiv Osijeka u subotu na Rujevici

Željko Sopić u subotu će protiv Osijeka (19.30 sati) na Rujevici četvrti put pokušati do prve pobjede na Rijekinoj klupi. Remiji s Lilleom i Varaždinom i poraz od Dinama aktualan su njegov skor. No, uskočio je usred iznenadnog odlaska Sergeja Jakirovića u Dinamo, tek sad, u reprezentativnoj stanci dobio priliku kontinuirano raditi s momčadi i uigravati svoje ideje. Zadovoljan je kako je momčad izgledala zadnjih desetak dana.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Jako dobro smo iskoristili stanku, bolje se upoznali. Odigrali svije utakmice, protiv Domžala i naših juniora, spremni dočekujemo Osijek.", rekao je Sopić, koji nije želio otkriti na čemu se u pauzi najviše radilo na treninzima. To ipak čuva kao iznenađenje za Osječane.

"Svaki trener kad dođe ima svoje zamisli, koje se razlikuju od prethodnikovih. Vidjeli smo koji su bili problemi i radili smo na tome da ih otklonimo. Mali je problem što nam je nedostajalo nekoliko igrača, reprezentativaca, ali koga nema, bez njega se mora. E sad, na kojima smo detaljima radili, neću otkrivati."

Je li pobjeda u subotu sad imperativ?

"Kao i svi, htjeli bismo uvijek pobjeđivati, ali to nije moguće. Rekao sam nakon Lillea da se nadam da nismo izbubili tri boda protiv Varaždinam zbog tih odličnih 120 minuta. Nemam dečkima što prigovoriti, prespavali smo tih pet minuta protiv Varaždina, dobili sva gola. Ali nekad se takva utakmica gubi, mi smo se ipak izvukli. No, sad gledam samo prema Osijeku. Ne volim govoriti o suparniku, igrao sam s Goricom na Pampasu, poznajem Osijek. drukčije igra doma, nego u gostima, kao i većina momčadi u HNL-u. Ne treba govoriti o Mierezu, Lovriću, Caktašu kojeg neće biti zbog kartona, ofenzivno su jaki. Ali, gledam svoju momčad i vjerujem da će se to vidjeti na terenu."

Hodža ima kartone, Ivanović je igrao također na Farskim otocima, Labrović je bio s A reprezentacijom, Banda igrao za Zambiju.

"Nisam još vidio sve te igrače, recimo, Ivanovića, da bih mogao reći u kakvom su stanju. Svi su u konkurenciji osim Radeljića, Čabraje i Petrovića. I Hodže zbog kartona."

Neki dan je potpisao Yansane iz Šerifa. Kad on stiže, konkurira li za Osijek?

"Najiskrenije, postoji igrač kojeg smo potpisali, navodno dolazi, to je kao bajci, ja ga još nisam vidio. Ja nisam Ministarsvo vanjskih poslova niti Schengen, ne mogu znati kad će se srediti viza. To su neke više instance. Potpisao je, neki problemi jesu, ne znam što je problem, ali potpisali ga jesmo i čekamo ga."

U kuloarima se priča da postoji neko nezadovoljstvo Dilavera, što se s njim događa?

"Pričali smo, ne vidim nikakav problem. Bio je ozlijeđen, polako se vraća, ne znamo što kuloari pričaju, nisam još dio riječkih kuloara. Bit će spreman za utakmicu s Osijekomm, sad, koliko je točno spreman nakon pauze, vidjet ćemo."

Kakvo je stanje s Pjacom, u kakvoj je formi, na kojoj ga poziciji vidi Sopić i hoće li igrati protiv Osijeka?

"Znam ga dugo godina, jedan je od najvećih talenata, nažalost, dvaput je imao rupturu ligamenta. Najjači je na lijevom krilu, ali može biti na ostalim pozicijama. A nebitno kako se zovete, kad se neko vrijeme natežete s klubom da raskinete ugovor, naravno da vas klub stavlja negdje sa strane. On je bio u trenažnom procesu, trenirao sa strane, ostali su zadnji on i Bonucci, a Bonucci je tužio klub. Ali, Marko je po pitanju fizičke spreme došao spreman. Ali, to nije sve u nogometu, tu je i prilagodba, način igre... Ono što mogu reći, on nije izgubio magični dodir, kad igrač drukčije udara loptu, to će i riječki kibici brzo shvatiti.", slikovito je zaključio Sopić.



Tagovi

HNK RijekaŽeljko SopićHNLOsijekMarko Pjaca

Ostale Vijesti