Foto: Official Juarez Twitter
Foto: Official Juarez Twitter

Vuk od milijun eura: Rijeka prodala braniča u Meksiko!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.09.23. | 09:10

Iako bi na terenu uvijek ostavio posljednji atom snage te se njegova avantura na Kvarneru može okarakterizirati kao jako uspješna, zauvijek će se ostati pitanje ‘što bi bilo, kad bi bilo’ da je u svojem posljednjem nastupu za klub uspio postići pogodak iz matne situacije…

Od Crne Gore, preko Andaluzije, Belgije i Kvarnera, pa sve do Meksika – nogometni put Andrije Vukčevića je u najmanju ruku zanimljiv! Dojučerašnji branič (lijevi bek) Rijeke, koji se na Kvarneru zadržao dvije i pol godine, od 14. rujna 2023. godine se i službeno vodi kao igrač meksičkog Juareza. Nakon dugih pregovora, reprezentativac Crne Gore je napokon stigao u Meksiko gdje je potpisao ugovor i pridružio se Juarezu. Prema neslužbenim informacijama, Rijeka je na ime odštete dobila milijun eura, što je prilično velik novac za igrača koji nije imao svoje mjesto zagarantirano u prvih 11.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U bijelom dresu Vukčević je skupio 89 nastupa te je pritom ubilježio šest asistencija. Svoj jedini pogodak za Rijeku postigao je u pretposljednjem kolu sezone 21./22. kad je u 79.minuti postavio konačnih 2-2 u Koprivnici protiv Farmaceuta. Iako je prošle dvije sezone bio standardan prvotimac, na njega se posljednjih mjeseci gledalo kao zamjenu za sjajnog Godu koji je ove sezone već postigao četiri pogotka.

Vukčević je na Kvarneru ostavio lijep trag, a njegovu privrženost bijelom dresu pokazuje i činjenjica da je na nagovor trenera Sopića i kapetana Labrovića odlučio pomoći klubu u utakmici protiv Lillea kad se završavao njegov transfer u Meksiko. Iako je odigrao dobru utakmicu, ostat će velika žal za promašajem iz 65.minute kad je Crnogorac iz matne pozicije pogodio gostujućeg vratara u glavu i tako propustio povećati vodstvo Rijeka na 2-0.

S novim klubom Crnogorac je potpisao trogodišnji ugovor, a već u zračnoj luci dočekan je od strane domaćih navijača te mariachi sastava koji su mu poželjeli dobrodošlicu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Andrija Vukčevićmeksička nogometna ligaMeksikoHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti