Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

FOTO Dva prvotimca Rijeke potpisala za Slaven Belupo

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 07.09.23. | 12:00

Velika pojačanja za Farmaceute

Ivan Lepinjica i Adrian Liber od danas su novi igrači Slaven Belupa, objavila je Rijeka na svojim službenim stranicama. Dvojac veznjaka koji dolazi iz Rijeke i koji kombinirano ima više od 100 HNL utakmica u nogama trebali bi novom treneru Royu Ferenčini predstavljati veliko pojačanje. Ivan Lepinjica je s Faramceutima potpisao ugovor na dvije godine uz opciju produženja za jednu, dok trajanje Liberovog ugovora još nije poznato.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Na Adriana Libera se u Rijeci gledalo kao zamjenu za Niku Jankovića na mjestu polušpice, a budući da je i kod Jakirovića 22-godišnji Riječanin imao dobar status, upravo je zbog njega na neki način ispisnicu iz kluba prije nešto manje od godinu dana dobio Alen Halilović. U novoj sezoni Liber se nije uspio nametnuti za nešto veću minutažu, a nakon što je u Rijeku stigao Fruk, kojem je također prirodna pozicija ona polušpice, jasno je zašto je Liber odlučio otići tamo gdje će imati veću minutažu.

"Želim se zahvaliti svima u klubu, od mojih suigrača, trenera, Uprave, na predivinim godinama koje sam proveo u Rijeci, igrajući za prvu ekupu i u Školi nogometa. Hvala svima u klubu koji su sudjelovali u mojem nogometnom razvoju, od prvog dana kada sam došao u Rijeku. Hvala navijačima na podršci svih ovih godina iz Rijeke nosim lijepe uspomene. Rijeka me odgojila i kao igrača i kao osobu i na tome sam zahvalan. Odlazak mi teško pada, ali to je najbolja opcija kako za mene tako i za klub", rekao je Adrian Liber za nk-rijeka.hr.

Lepinjica se pak vratio u Rijeku nakon što je Arminia, gdje je prošle sezone bio na posudbi, ispala i Bundeslige 2 u treći razred njemačkog nogometa. Lepinjica je davno izgubio status prvotimca i 'klupskog projekta', a u ovom trenutku se na njega gledalo kao petog središnjeg veznjaka iza Selahija, Hodže, Bande i Ilinkovića. Iako Lepinjica ima veliki potencijal, dojam je da je proteklih godinu do dvije dana previše stagnirao. Od njega se očekuje iskorak te se vjeruje da bi isti mogao napraviti baš u Koprivnici, a u klub je doveden kao svojevrsna zamjena za Marija Marinu koji je jučer preselio u Varaždin.

„Prije svega, hvala svima na ovakvoj dobrodošlici. Vidio sam teren, prostorije kluba, svlačionicu, pomoćne terene gdje ćemo trenirati i raditi i mogu reći da sam uzbuđen jako. Jedno novo poglavlje za mene i jedva čekam da počne. Siguran sam da mogu donijeti agresivnost na terenu i da mogu pomoći u oba smjera, kako u obrani tako i u napadu. Mislim da imamo velike šanse napraviti jako dobar rezultat ove sezone kada se posložimo do kraja“, rekao je Lepinjica po potpisu ugovora sa Slavenom.

Ako sve prođe 'kako treba', Liber i Lepinjica bi u dresu novog kluba mogli debitirati baš protiv svojeg bivšeg trenera Sergeja Jakirovića na Maksimiru.




Tagovi

Ivan LepinjicaAdrian LiberHNK RijekaRijekaSlaven Belupo

Ostale Vijesti