Zrinski Jurjevac/Facebook
Zrinski Jurjevac/Facebook

Smijenili HNL ikonu, a za trenera postavili - šefa pivovare: "Bile su lijepe tri godine, a svima sam rekao što mislim o njima" (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 22.10.22. | 16:51

Kako doznajemo, trenersku poziciju će preuzeti Ivan Komak, vlasnik Osječke pivovare, koji je početkom godine postao glavni sponzor kluba, a prije dolaska u Jurjevac 'capo di tutti capi' Vihora iz Jelisavca

"Lagan zadatak", kako su lokalni mediji pisali, prerastao je u "noćnu moru" kluba koji pretendira na lidersku poziciju trećeg razreda hrvatskog nogometa. Slavonski klub Zrinski iz Jurjevca izgubio je od posljednjeplasiranog Međimurja u 2. NL rezultatom 2:1 na domaćem terenu (koji im je u Čepinu), a uprava je nakon toga odlučila - trener je bivši. Klub je to u kojemu nastupa i bivši hrvatski reprezentativac Hrvoje Milić, a trener je do jutros bio druga HNL legenda: Josip Cigo Milardović. Jurjevčani su i dalje četvrtoplasirana momčad sa 17 bodova pa smo nazvali trenera kako bismo provjerili što se dogodilo. Potvrdio nam je da trener više nije, ali bez puno zamjerki zaključio - bilo je lijepo dok je trajalo.

"Istina je, nisam više trener. Presudila je posljednja utakmica protiv Međimurja. Sigurno nije ugodno izgubiti od zadnje momčadi, ali mi smo i dalje četvrti na tablici i ne smatram to neuspjehom. Ova momčad sigurno ima kvalitetu i želju za velike stvari, ali treba se uzeti u obzir da se puno stvari i promijenilo. Stiglo je devet novih igrača koji se ne poznaju i jasno je da će biti nešto oscilacija, to je normalno i to je nogomet. Kao što smo sada izgubili, tako smo ranije u gostima pobijedili Bjelovar."

>> Utakmicu Zrinskog i Međimurja možete pogledati OVDJE.

Kakav je bio rastanak?

"Proveo sam u Jurjevcu tri godine, jako lijepe tri godine. Napravili smo povijesni uspjeh za jedno maleno mjesto. Izborili smo viši rang kao drugi na tablici. Naravno, s tim su došli i novi ciljevi, ali ne ide ništa preko noći pa tako ni to. Treba postepeno doći do tog, a u posljednje vrijeme je počeo malo i pritisak, ubrzo se krenulo spominjati i smjena trenera, a naravno da to čuju igrači i da se stvori određena klima. Uostalom, stres je to i meni. Naravno da mi je s jedne strane žao, ali svakako da ću pamtiti puno lijepoga iz cijelog razdoblja koje sam proveo u klubu. Zahvaljujem se svakom igraču, zaposleniku kluba, članu uprave, svim navijačima i svakome tko je bio tu kroz te tri godine i uz koje sam i ja rastao kao trener i čovjek."

Uprava je donijela odluku nakon utakmice?

"Još sam jutros imao trening s igračima i predosjećao što bi se moglo dogoditi. Popričao sam sa svim igračima ponaosob, pogledao svakoga u oči i rekao što mislim. Takav sam i znam da i oni znaju da kod mene nema fige u džepu. I kritike i dobro i loše, sve kažem, kako i Miliću koji je bivši reprezentativac, tako i drugima."

Kako doznajemo, trenersku poziciju će preuzeti Ivan Komak, vlasnik Osječke pivovare, koji je početkom godine postao glavni sponzor kluba, a prije dolaska u Jurjevac bio 'capo di tutti capi' Vihora iz Jelisavca. Financijska injekcija koju je klub dobio njegovim dolaskom i je rezultirala velikim snovima o prvom mjestu i višem rangu, a hoće li ih on uspjeti ekspresno ostvariti kada to nije uspio dugogodišnji profesionalni nogometaš i bivši igrač Osijeka, Intera, Slaven Belupa, Cibalije i ostalih prvoligaških velikana, ostaje tek vidjeti. Prvi ispit mu slijedi već za tjedan dana kada će Jurjevac gostovati kod Jadrana iz Ploča.




Tagovi

Josip MilarodvićHrvoje Milić

Ostale Vijesti