REUTERS/Violeta Santos Moura
REUTERS/Violeta Santos Moura

Službeno: Mudrik Chelseajev!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.01.23. | 12:00

Dobar posao Hrvata u Šahtaru, Darija Srne i Igora Jovićevića

Chelsea je upravo objavio na svom twitter profile da je Mihajlo Mudrik postao londonski Plavi!

Bit će predstavljen navijačima danas na Stamford Bridgeu na utakmici protiv Crystal Palacea.

Koliko se dosad saznalo, Šahtaru će pripasti 70 milijuna eura fiksno, a ostatak do 100 milijuna kroz bonuse (među inima osvajanje naslova europskog prvaka i Premier lige, kao i neki individualni dosezi), što je za 10 odnosno pet milijuna eura više od ponude Arsenala. Transfer je dogovoren u Turskoj, u Antaliji gdje su Rudari na zimskim pripremama. Zanimljivo je da je 22-godišnji napadač htio među Topnike, davao takve signale čak i na društvenim mrežama, no ljubav je ljubav, a biznis je biznis i sletio je u London, ali produžio prema Stamford Bridgeu, a ne Emiratesu.

Nakon što je u nedjelju prošao liječnički, potpisao je Mudrik ugovor s Chelseajem do 2030., trenutno valjda najduži nekog igrača u Ligama petice. Ruke su si u Antaliji dali gazda Šahtara Rinat Ahmetov i suvlasnik Chelseaja Behdad Eghbali, ali kapa dolje Dariju Srni na pregovaranju, prvi je ovo veliki izlazni transfer nekadašnjeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije otkako je preuzeo dužnost sportskog direktora Šahtara. Veliki plus i treneru Narančasto-crnih Igoru Jovićeviću pod kojim je “najbolji ukrajinski nogometaš nako Ševčenka” jesenas igrao u Ligi prvaka, zabivši tri pogodka i dvaput asistiravši. Srna ga je nedavno opisao kao "najboljeg na svojoj poziciji nakon Mbappea i Viniciusa Junira", Jovićević ga smatra već sad boljim, raznovrsnijim od Brazilca...

Inače, ovo je deveti igrač kupljen ove sezone, vidjet ćemo koja će svota izaći na Transfermarktu za Mudrika, ali Chelsea je ove sezone već potrošio blizu 500 milujuna eura na transfere, čime je srušio rekord Real Madrida iz sezone 2019./20. Od 397 miliujuna eura, s kapitalcem Edenom Hazardom (115 milijuna).

Mudrik će s cijenom od 100 milijuna eura postati drugi najskuplji nogometaš londonskog kluba u povijesti; najviše je plaćen Romelu Lukaku (115 milijuna eura) 2021. godine.(nl)



Tagovi

Mihajlo MudrikChelseaZimski prijelazni rok 2023.Igor JovićevićDarijo Srna

Ostale Vijesti