Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Slovenske crtice: Bjelica otvorio trening, Bišćan ga zatvorio, a Turci prate svaki Petkovićev korak: "On je tu, pet metara od nas!"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 06.07.23. | 09:00

Neobičan suživot dvaju klubova u Brdu kod Kranja, a opsesija turskih medija Dinamovim napadačem poprima epske razmjere

Dinamo ulazi u zadnje dane priprema u Sloveniji, u petak će Modri odigrati zadnju pripremnu utakmicu, suparnik će u Brdu kod Kranja biti praška Sparta. Igor Bišćan u toj će utakmici, pretpostavljamo, veću minutažu dati igračima na koje ozbiljnije računa na početku sezone, prvi bismo put na ovim pripremama trebali vidjeti i U21 reprezentativce Martina Baturinu, Marka Bulata i Maura Perkovića.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A pojačala se 'gungula' u Dinamovu kampu od dolaska Trabzonspora u hotel Elegans, uz momčad Nenada Bjelice i Mislava Oršića sve je više novinara, snimatelja, sve je veći pritisak na terene za trening u blizini hotela. I, bili smo svjedocima jedne neobične situacije, u kojoj su glavni protagonisti Nenad Bjelica i Igor Bišćan. Naime, čim je došao u Brdo kod Kranja, Bjelica je više puta ponovio isto:

"Naši su treninzi otvoreni za sve, ne morate ni pitati, samo dođite.", kazao je Bjelica, svjestan da će oko terena uvijek biti deseci okupljenih. Već i prethodnica medijskih djelatnika koja je stigla prvog dana bila je jako zaposlena. Treninge prenose uživo, objavljuju informacije na twitteru i ostalim društvenim mrežama, nekoliko su nas puta zamolili za tišinu, jer, eto, upravo su uživo u programu, koji prate tisuće ili deseci tisuća navijača Trabzonspora. Ogromna je emocija navijača toga kluba, pričaju nam svi, a potvrdio je to i Bjelica, koji sve više osjeća tu navijačku opsesiju, da je Trabzonspor za njih najveći i najbolji klub na svijetu, bez obzira što još uvijek teško može stati u istu rečenicu s istanbulskim trojcem Fenerbahce-Galatasaray-Besiktas. No, vratimo se Bjelici i Bišćanu.

Dok je, dakle, bivši Dinamov trener u novom klubu otvorio sve treninge, Igor Bišćan najavio je još i prije dolaska na pripreme da će neki njegovi treninzi u Brdu kod Kranja biti zatvoreni. Što je, svakako, legitimna odluka, svaki trener ima svoja pravila i svoje metode. No, sve bi ispalo dobro da u srijedu nije Dinamo trenirao u isto vrijeme kad i Trabzonspor. I ujutro i poslijepodne. Na terenu, jedni do drugih. I onda su oni, koji su došli gledati Trabzonspor, zapravo, mogli gledati i kako trenira Dinamo. Bjelica je, na neki način, nehotice, 'zeznuo' Bišćana, ali ne vjerujemo da će Dinamov trener od toga imati bilokakve štete. Međutim, bila je to više prilika za turske medije da se još malo pozabave - Brunom Petkovićem. Umjesto da snimaju i slikaju trening Bjelice i igrača, nekima od njih 'objektiv' je skrenuo na susjedni teren, na kojemu trenira Bruno Petković. I, samo da dodamo, prema onome što čujemo i vidimo, trenira vrlo ozbiljno, Petković prolazi jake pripreme, otkad je došao nije propustio nijedan trening.

"Petković se danas pozdravio s Nenadom Bjelicom, tu je, trenira pet metara od nas.", piše u izvještaju jednog turskog portala i pokazuje koliko su Turci u Trabzonu sve opsesivniji prema Dinamovu napadaču. On je, eto, postao glavna priča u Brdu kod Kranja, u ovom neobičnom suživotu dva kluba, koji su odjednom, preko noći, postali povezaniji no što je itko mogao misliti.

"Bilo bi sjajno kad bi Petković došao. On je briljantan igrač!", rekao nam je jedan turski kolega, dok njih nekoliko, koji još nisu stigli u Brdo kod Kranja, svakodnevno šalju poruke. Ili zovu. S jednim te istim pitanjem.

"Ima li što novo s Petkovićem, je li Bjelica razgovarao s njim? Kad će potpisati za Trabzon?"

Nema 'ako', samo 'kad'. S druge strane, Nenad Bjelica javno je rekao da je pričao s Petkovićem, da je on jedna od njegovih želja, ali da Trabzonspor Dinamu još nije poslao nikakvu službenu ponudu. Šalili smo se interno neki dan, hoće li Petković u petak sjesti u Dinamov autobus na putu za Zagreb ili će ostati u Brdu kod Kranja, promijeniti sobu i dres i postati igrač Trabzonspora? No, kako stvari sad stoje, ipak će nakon utakmice protiv Sparte otići s Modrima kući. Ali, prije toga treba izdržati 'napade' turskih novinara, a preko njih i navijača Trabzonspora, koji igraju sve jači presing i prate svaki njegov korak!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoBruno PetkovićTrabzonsporNenad BjelicaIgor Bišćan

Ostale Vijesti