MArko Lukunić/ Pixsell
MArko Lukunić/ Pixsell

Bjelica u Sloveniji: "Petković je jedna od naših želja, ali s Dinamom još nismo pričali. Oršić? Uživa kao malo dijete!"

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 04.07.23. | 21:00

Trabzonspor, Bjelica i Oršić u Dinamovom hotelu na pripremama, zanimljiva i intrigantna priča o mogućem transferu, ali i odnosima Bjelice i Modrih

Došao je Trabzonspor u Brdo kod Kranja, Nenad Bjelica i Mislav Oršić u hotelu s Dinamom. Došli su, pozdravili one koje su vidjeli i sreli i odmah na trening. Stiglo je i nekoliko novinara, ostali će, njih nekoliko desetaka doći idućih dana, bit će to prava gungula. A možda i ne bi bila tolika da nije aktualna priča oko transfera Petkovića upravo u Trabzonspor, da nismo već zamišljali sliku kako Bjelica u lobiju hotela daje Bruni Trabzonovu majicu, a on, umjesto s Dinamom, na trening odlazi s turskim klubom. Doista, nogomet piše neobične priče, poklopilo se tako da su Dinamo i Trabzonspor u istom hotelu u isto vrijeme.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Turski novinar, koji ne priča najbolje engleski, razgalio se kad smo ga pitali za Oršića, koliko je mogao, rekao je o njemu sve najbolje. Kad smo pitali: 'A Petković?', razgalio se još više.

"Bilo bi to sjajno! Ali, težak transfer:", poručio je u prolazu.

Pratili smo Oršića, smješka se, uživa, u stožeru uz Bjelicu još petorica Hrvata, naravno da će mu biti lakše nego u Southamptonu.

"Naravno da je Mislav dočekan kao zvijezda, došao je iz velike lige, iza njega su velike utakmice. Nema puno igrača, koji su rušili Tottenham, zabijali velikim engleskim klubovima, zabijali na SP-u gol za treće mjesto. To što je on zadnja tri mjeseca u takvoj situaciji, ne znači da je zaboravio igrati nogomet. I ne brine me ta pauza, znam ga iz Dinama, teško mu je uvijek na početku priprema i znam kako radi, s njim treba biti strpljiv, on je prepošten dečko. Vidim ga vrlo sretnog, kao dijete kad mu daš igračku, ugodno je iznenađen svime što ga je dočekalo u Trabzonu.", pričao nam je Bjelica nakon treninga, priznao da je oduševljen uvjetima koje je zatekao u Brdu kod Kranja.

Oršić je, pak, pozdravio, neformalno popričao, ne smije još davati izjave, prije nego odradi obveze prema turskim medijima. No, vidi se ta sreća na licu, opet se osjeća kao nogometaš. No, vratimo se Bjelici, nećemo okolišati. Dakle, Petković, da ili ne?

"Mogu samo reći, sve što se piše nije istina, nismo ni kontaktirali Dinamo. Vidjet ćemo, imamo nekoliko opcija, on je jedna od njih, vidjet ćemo koja je najbolja."

Pričao je i s drugim igračima Dinama, ne o transferu, ne samo s Petkovićem. Pitali smo, ima li dovoljno soba za sve njih, ako ih uspije vrbovati?

"Haha, ima dovoljno soba. Dinamo ima 10-15 igrača koji mogu igrati u Turskoj, u najvećim klubovima, neki mogu platiti, neki ne. Iako je i Trabzonspor velik klub, to smo i pokazali dovođenjem Oršića. To pokazuje sve o ambicijama i veličini kluba."

Ajmo, konkretno. Može li doći do razgovora s Petkovićem i Dinamom oko transfera? Je li razgovarao s Petkovićem?

"Vidjet ćemo... On otići će jednog dana iz Dinama, sad za šest mjeseci, godinu. On je samo na listi potencijalnih pojačanja, a možemo li to platiti, to ćemo vidjeti. Pričao sam s njim, ali nismo pregovarali o novcu niti to mogu, a što će biti..."

Ima još naših igrača u planu?

"Imam i Hrvate i strance u glavi, nudi se dosta toga, nešto možemo, nešto ne možemo platiti. Doveli smo tri igrača, možemo imati samo 14 stranaca, jedan mora biti mlađi od 24 godine. Sad ih imamo 12, dobro, bit će i odlazaka. I u svakom trenutku moraju biti tri Turčina na terenu. Tako da ćemo vidjeti kako će se sve to odigrati.", kazao je Bjelica i još jednom prokomentirao dijeljenje hotela s Dinamom.

"Nemam ja s tim problema, nemam ni problema s Dinamom, ni oni sa mnom. Pa zvali su me nedavno za trenera. Možda ću doći pogledati trebing, ako stignem. Dinamo? Ako odu Petković i Livaković, onda ta momčad više neće biti na okupu, tada je na Igoru Bišćanu da stvore novu momčad, koja će opet pet godina biti prva. To je jedan normalan proces, a Igor je kvalificiran da napravi tu smjenu generacija, vidim i da uvodi mlade igrače, ali da Dinamo osvaja i dalje prvenstva kao zadnjih pet godina treba mu nekoliko kvalitetnih pojačanja."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mislav OršićNenad BjelicaTrabzonsporBruno Petković

Ostale Vijesti