Damir Spehar/PIXSELL
Damir Spehar/PIXSELL

Slaven i Istra 1961 u čvrstoj utakmici podijelili bodove: Muriću 45 minuta, Ortizu sudačka nadoknada

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 16.02.24. | 18:51

Slaven je u drugom dijelu ipak uspio sačuvati bod na domaćem terenu, ali Tramezzani je u svojoj drugoj utakmici i dalje neporažen

Slaven Belupo i Istra 1961 remizirali su na otvaranju novog kola HNL-a 1-1 na stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici. Strijelci su bili Marešić i Lepinjica.

Od prvih minuta gledali smo solidnu utakmicu. Prvo je u petoj minuti Ekong bio sam pred golmanom domaćih, ali nije uspio naciljati loptu glavom. Samo nekoliko trenutaka kasnije mogli su Koprivničani doći do pogotka. Štrkalj je imao odličan prodor po lijevoj strani pa tukao po golu nakon što je stigao u kazneni prostor, ali pogodio je Majkića.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Isti akteri bili su i u akciji u 19. minuti, ali je i tada Majkić bio siguran na golu. Erceg se u 25. okušao jednim projektilom na Sušakov gol, no i golman domaćih je bio spreman. Ipak, nije mogao biti savršen. Treći korner za Istru donio je i sreću. Ubacio je loptu Petrusenko na drugu vratnicu, a pogodak za 1-0 u 38. minuti zabio je Dario Marešić koji je loptu pospremio u bliže rašlje za oduševljenje gostiju u Koprivnici.

Statistika prvog poluvremenaStatistika prvog poluvremena


U nastavku smo imali priliku vidjeti novo staro ime HNL-a, Roberta Murića, kojemu je domaći trener dao 45 debitantskih minuta. Murić je ušao umjesto Nongoha, a Boras je zamijenio Krušelja. Nismo dugo čekali na pogodak. U 56. minuti Slaven je stigao do izjednačenja. Sjajni Štrkalj još je jednom stvorio priliku, ostavio loptu Ivanu Lepinjici koji je pucao po golu, a lopta je promijenila putanju i završila u golu.

Utakmica nam je i nakon izjednačenja donosila uzbuđenja. Ne toliko u samim konkretnim šansama za gol, ali smo se nagledali čvrstih duela, kartona i prekršaja. Mijenjala su oba trenera i tako pokušala prevagnuti utakmicu na svoju stranu, ali golove nismo vidjeli.

Pao je Štrkalj u kaznenom prostoru 10-ak minuta prije kraja, ali Mateo Erceg nije pokazao na bijelu točku. Gubio je Rox Ferenčina živce nakon nekih poteza svoje momčadi, ali nije im mogao pomoći, baš kao što od pomoći nije bio ni ulazak Ortiza u posljednjim minutama susreta. Nešto više od četiri minute sudačkog dodatka nije nam donijelo promjene na semaforu i novo kolo domaće lige započelo nam je remijem u Koprivnici. Sutra su na rasporedu Rijeka-Lokomotiva i Rudeš-Hajduk. (eg)

SLAVEN BELUPO - ISTRA 1961 0-1

Strijelci: 01 Marešić (38., Petrusenko), 1-1 Lepinjica (54., Štrkalj)

Stadion: Ivan Kušek Apaš

Gledatelja:

Sudac:  Mateo Erceg, pomoćnici Anto Marić Deni Grofelnik, četvrti sudac Toni Dadić, VAR Ivan Bebek, a AVAR Kruno Šarić 

Žuti kartoni: Štrkalj 56., Lepinjica 78., Pllana 80. (Slaven Belupo); Marešić 61., Kadušić 64. (Istra 1961)

Crveni kartoni:

SLAVEN BELUPO: Sušak - Bosec, Pllana, Međimorec, Krušelj (od 46. Boras) - Agbekpornu, Lepinjica - Liber (od 75. minute Caimacov), Mioč, Nongoh (od 46. Murić) - Štrkalj (od 91. Ortiz)

ISTRA 1961: Majkić - Kadušić (od 75. minute Hujber), Majstorović, Marešić, Devetak - Blagojević, Petrusenko, Čuić (od 67. Ćalušić) - Ekong (od 67. Fago), Erceg, Vuk



Tagovi

Paolo TramezzaniIstra 1961HNLHrvatska nogometna ligaSlaven Belupo

Ostale Vijesti