Sirija nije uspjela: Neuništivi Tim Cahil srušio ih u 109. minuti utakmice! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.10.17. | 13:56

Hrabro su se borili...

Ratom i unutar-političkim sukobima uništena Sirija ostala je na pragu raja. Odnosno na pragu posljednje faze kvalifikacija protiv četvrtoplasirane momčadi sjevernoameričkih kvalifikacija (Paname ili Hondurasa).

U dodatnim kvalifikacijama u Aziji nakon produžetaka Sirijci su pali kod Australije. Prva utakmica igrana u malezijskoj Malacci završila je 1:1, a u uzvratu, odigranom u Sydneyu, Australia je slavila 2:1 tek nakon produžetaka.

Zbog ratnog stanja u državi Sirija utakmicu na domaćem terenu nije odigrala od 2010. godine. Zbog toga, Sirija je domaće utakmice igrala u ostalim zemljama Bliskog istoka. Zbog odugovlačenja s dogovaranjem mjesta odigravanja utakmice, Azijski nogometni savez odredio je da će Sirija biti domaćin u Maleziji, koja je od Australije udaljena 4,743 kilometara, a od Sirije – 7.284.

Sirijci su u prvoj utakmici odigrali neriješeno, a danas su otišli na gostovanje u Sydney. Malo im je tko davao šanse, no ratom izmučena zemlja povela je pogotkom Al Soma u 6. minuti. Svega sedam minuta kasnije izjednačio je neuništivi Tim Cahil, koji je s 37 godina na leđima i dalje najbolji australski igrač.

Australija je bila bolja momčad, stiskala je goste no nije uspjela zabiti gol i meč je otišao u produžetke. U četvrtoj minuti Sirijac Al Mawas zaradio je isključujući žuti karton. Sirija s igračem manje nije mogla. Izdržali su do kraja prvog produžetka, ali u 4. minuti drugog Cahil poentira za svoj drugi pogodak na utakmici i plasman u inter-kontinentalne kvalifikacije u kojima će protivnika saznati ujutro po hrvatskom vremenu. 

(Foto: Action Images)


Ostale Vijesti