Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Šibenik u šest minuta riješio utakmicu i prošao dalje, Gorica i dalje 'nevidljiva'

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.11.22. | 20:01

Posljednji par u današnjem Kup rasporedu

Posljednji su na teren u 18 sati u sklopu današnjeg Kup rasporeda istrčali Gorica i Šibenik. Dalmatinci su bili domaćini na Šubićevcu na kojemu je susret završio rezultatom 2:0.

Pretposljednja utakmica osmine finala nije u prvome dijelu pružila veća uzbuđenja, osobito sa strane Goričana. U 21. minuti smo vidjeli nešto bolju priliku nakon što je Dino Skorup ubacio na drugu stativu iz prekida, a najvši u skoku bio je Mislav Matić, no prepucao je gol. Duje Čop zaradio je žuti karton nakon što je startao na Žigera i izbio mu loptu iz ruku, a Patrik Kolarić se zbog toga uhvatio za džep. Slijedili su ga i Corcy i Kieta u redovima gostiju, a upravo je Corcy zbog ozljede morao napustiti travnjak, a zamijenio ga je u 37. minuti Marjanović.

U istoj je minuti opet Mislav Matić okušao svoju golgetersku srećiu, ali lopta opet ide preko grede. Bio je to peti pokušaj domaćih, naspram niti jednoga gostiju, ali ni jednima ni drugima projektili nisu išli u metu. Ostalo je tako bez većih uzbuđenja sve do kraja prvoga dijela. Malo je reći nula-nula, ovo je doista ništa-ništa.

U 53. minuti je MArjanović zaradio žuti karton nakon što je pokupio nogu Mine u šensaestercu, a Šibenčani su dobili šansu s bijele točke. Duje Čop je smireno matirao Žigera za 2:0.

U drugom dijelu Šibenik je naplatio sve promašaje već u 48. minuti i pred 309 gledatelja Ivan Dolček je zabio za 1:0. Arai je ubacio u sredinu, a Dočlek je izbacio i Vojtka i Jovičića pa potkopao Žigera za svoj treći gol u svim natjecanjima.

ŠIBENIK: Đaković - Rom, Perić, Matić M., Mina - Rak (od 80. Marasović), Matić B., Skorup (od 71. Mesa)- Dolček (od 88. Kreković), Čop (od 71. Delić), Arai (od 80. Špeljak)

GORICA: Žiger - Corcy (od 37. Marjanović), Jovičić, Vojtko - Mague, Francois (od 46. Julardžija), Pršir, Keita (od 62. Brlek) - Kapulica (od 78. Cruz) - Jurić (od 61. Ante Matej Jurić), Vujnović


Tagovi

HNK GoricaNK Šibenik

Ostale Vijesti