PIXSELL
PIXSELL

Čak četiri crvena kartona u Varaždinu, Osijek prošao u četvrtfinale

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 09.11.22. | 17:27

Osječani su ostvarili plasman među osam najboljih u Kupu nakon što su izdominirali utakmicom u Varaždinu i na taj način osvetili se za ligaški poraz.

Osijek je ostvario plasman u četvrtfinale Kupa nakon što je na gostovanju bio bolji od Varaždina 2:0 golovima Caktaša i Kleinheislera. Utakmivu je obilježila prava kartonijada u sudačkoj završnici obzirom da je prije vremena travnjak napustili Pellumbi i Zelenika kod Varaždina i Mance kod Osijeka zbog naguravanja, odnosno Čeberko nešto ranije zbog oštrog starta.

Osijek je odmah preuzeo konce igre u svoje ruke. Bili su dominantni od samog početka, s loptom u posjedu, pritiskom na zadnju liniju Varaždina i raspoloženim napadačkim tandemom Beljo-Mierez. Počelo je pokušajima Bartoleca i Belje u razmaku od nekoliko sekundi. Potom je Beljo probao glavom ali je lopta otišla pored vrata. Mierez je dao svoj obol nakon sjajne lopte Leovca, ali nije bio precizan.

No, plodove dobro ulaska u utakmicu gosti su ubrali već u 9. minuti kada je Karlo Bartolec ubacio s desnog boka a Mijo Caktaš preciznim udarcem glavom matirao Zeleniku. Varaždin je dao skroman obol osmini finala Kupa. Evidentno je momčad Marija Kovačevića u silaznoj putanji. Osim udarca Herrere s dvadesetak metara a u kojem nije bilo dovoljno preciznosti, te nekoliko ubačaja iz kuta, nije to bila niti sjena onog Varaždina od prije tri tjedna kada je održao pravu nogometnu lekciju istom protivniku.

Nakon pola sata igre Caktaš se pokušao prometnuti u asistenta nakon ubačaja za Miereza, ali lopta za par centimetara odlazi pored vratnice. Inače, bila je ovo dosta tvrda utakmica s puno prekršaja. Do odlaska na odmor nabrojali smo ih preko dvadeset uz žute kartone Belji i Zeleniku zbog prigovora. U nastavak je Varaždin ušao s tri promjene. Ušli su Šego umjesto Herrere, Posavec umjesto Belcera te Jozo Stanić koji je zamijenio stopera Jelenića.

Međutim, Osijek je lako mogao doći do povećanje vodstva. Pokušaju Miereza ispriječila se sjajna intervencija Olivera Zelenike. Solidnu dozu nereda napravio je Pëllumbi malo kasnije, zaustavio ga je Žaper pred svojim kaznenim prostorom a za što je dobio žuti karton dok su njegovi suigrači dobili "jezikovu juhu". Točno devet minuta nastavka trebalo je da Osijek ode na 2:0. Mierez se izborio za loptu, slijedio je dupli pas s Beljom pa dodavanje za Kleinheislera koji rutinski matira Zeleniku za 2:0.

Kovačević je ubacio Brodića u igru, ali priliku za točku na i propustio je Mijo Caktaš čiji udarac nogom brani Zelenika, uvjerljivo najbolji pojedinac u domaćoj momčadi. Čeberko je silno nedostajao u momčadi Osijeka na Poljudu, sada ga neće biti niti na Šubićevcu sljedeći vikend jer je u 68. minuti startao na gležanj Elezija i dobio direktan crveni karton. Poms je reagirao vađenjem Belje za Barišića i promjenom sustva u 4-1-4-1. Varaždin je prebacio u brzinu više, imali su nekoliko opasnih situacija iz koje je Brodić smanjio vodstvo na 2:1 nakon minijature Posavca. To je donijelo nervozu i solidnu dozu naguravanja u kojoj su sudjelovale obje klupe. Epilog su žuti kartoni Pellumbiju i Zeleniki koji su bili isključujući. Mance je s druge strane dobio direktan crveni.

Varaždin - Osijek 1:2 (0:1)

Staion Varteks. Gledatelja: 700.

Strijelci: 0:1 Caktaš (9. as. Bartolec), 0:2 Kleinheisler (54. as. Mierez), 1:2

Žuti kartoni: Zelenika, Pellumbi, Šego (Varaždin); Beljo, Žaper, Barri, Caktaš (Osijek)

Crveni karton: Čeberko (67. - oštar start), Mance (96. - nesportsko ponašanje), Zelenika 96. - (drugi žuti), Pellumbi (drugi žuti)

Sudac: Igor Pajač (Sv. I. Zelina); pomoćnici: Vedran Đurak (Sv. I. Zelina), Jerko Crnčić (Vrbovec). Četvrti sudac: Goran Pečarić (Zagreb).

Varaždin (3-4-3)

Zelenika - Jelenić (od 46. J. Stanić), Pellumbi, Škaričić - Kolarić (od 64. Katanec), Puclin, Elezi, Belcar (od 46. Posavec) - Banovec, Domjanić (od 60. Brodić), Herrera (od 46. Šego). Trener: M. Kovačević.

Osijek (4-4-2)

Malenica - Bartolec, Žaper, Čeberko, Leovac - Caktaš, Jugović (od 87. Bakić), Barri, Kleinheisler - Mierez (od 73. Mance), Beljo (od 67. Barišić). Trener: R. Poms.



Tagovi

NK OsijekNK VaraždinHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti