REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Modrić: "Nitko nije vjerovao u nas jer smo mala zemlja, a sve sam upozorio - čuvajte se Hrvatske!"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 12.12.22. | 08:43

Hrvatski kapetan želi da VAtreni odigraju utakmicu života protiv Argentine

"Nasmijan, ljubazan i spokojan, Luka Modrić , doprvak svijeta i Ballon d'Or na Svjetskom prvenstvu 2018., svakim pokretom i svakom riječju odaje mir", pohvalila je španjolska RTVE Modrića, koji im je dao intervju u Dohi.

"Impresivno je ponovno biti u polufinalu Svjetskog prvenstva, ovo što ova momčad radi je nešto nevjerojatno", rekao je naš kapetan pa dodao što misli o lošim prognozama koje su pratile Hrvatsku prije početka prvenstva:

"Normalno je da svi više gledaju velike zemlje. Kako smo mala zemlja, nitko nas ne uzima u obzir, ali mi nemamo problem s tim da su drugi favoriti, a mi smo u sjeni. To je stvar koju ne možemo kontrolirati. Možemo se samo natjecati maksimalno i dati sve od sebe, što je naša jača strana."

Zvijezda Real Madrida upozorila je suigrače.

“Prije nego sam krenuo na Svjetsko prvenstvo, u svlačionici smo puno razgovarali o njemuj, pri čemu sam im ja rekao "čuvajte se Hrvatske". Vidio sam u našoj reprezentaciji zrelost uz mlade koji su unijeli novu kvalitetu i energiju”, izjavio je.

"Od Eura postoji činjenica koju nisam znao, rekao nam je naš izbornik da smo u 21 utakmici izgubili samo jednu. To je nešto impresivno, odigrali smo mnogo dobrih utakmica i to također puno govori o nama. Ja sam uvjeren da možemo nešto napraviti. A nakon četiri godine biti u polufinalu nešto je jako veliko", dodaje.


O pobjedama u produžecima, odnosno, nakon jedanaesteraca kaže:

"Pokazujemo vrlo jak mentalitet Uvijek se netko pojavi, poput našeg vratara pogotovo u zadnje dvije utakmice i drago mi je zbog njega, pokazao je da je odličan vratar."

Modrić je izvođenje jedanaesteraca protiv Japana doživio s klupe, nakon zamjene, te na travnjaku izvodeći jedanaesterac protiv Brazila. Što vam je draže?

"Gore je biti na klupi, gledati ga s klupe i ne moći pomoći, velika je to napetost i nije lako, puno je gore. Nije ga lako ni pucati, moraš biti miran, sa samopouzdanjem , ali bolje nego biti na klupi."

Tješio je Rodryga, suigrača u Realu nakon eliminacije Brazila.

"On je divan dečko, jako ga volim, imamo jako dobar odnos. Šteta što je to bio on, ali jako sam sretan zbog svoje zemlje, prošli smo protivnika koji je bio favorit za pobjedu i nakon utakmice Samo sam ga htio oraspoložiti. i ništa više , jer sam bio u takvoj situaciji na Euru 2008., i nije lako, ali to vas može ojačati i pomoći vam u budućnosti."

Modrić je također imao riječi ohrabrenja za Španjolsku koju je vidio "u polufinalu ili dalje."

"Imaju dobru momčad i imali su jako dobrog trenera, ali ovo je nogomet i nikoga nije lako pobijediti, moraš biti 100 posto, a to nije ni zajamčeno", objašnjava igrač Real Madrida koji smatra da je Maroko najbolji primjer.

"Maroko nam je bila prva utakmica. Nismo pobijedili i svi su u Hrvatskoj počeli pričati kako ne možete pobijediti Maroko... a pogledajte gdje su. Vidio sam da su komplicirani i da će biti teški protivnik za sve."

Gledajući sada polufinale, Modrić je pokazao da "želi igrati".

"Argentina je velika momčad, ne želim igrati samo protiv jednog igrača. Naravno, Leo Messi je jako velik, njihov najbolji igrač, i imat ćemo puno poteškoća da ga zaustavimo, ali mi smo spremni i dat ćemo sve od sebe. Idemo pokušati odigrati najbolju utakmicu turnira u našim životima. Nadam se da će to biti dovoljno za finale", zaključio je Modrić dodavši da ne preferira ni niti jednog suparnika ako dođu do finala.



Tagovi

Luka ModrićHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti