Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Rene Poms za Germanijak: "Mladi su me oduševili, prodaja Belje je logična, a Lovrić se vraća u formu iz Gorice"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 15.01.23. | 08:00

Trener Osijeka Rene Poms podjelio je za Germanijak svoja razmišljanja nakon završetka priprema i povratka momčadi u grad na Dravi gdje se u subotu igra derbi s Rijekom

Osijek je napustio Umag s dvije pobjede. Prvo su “rezerve” svladale srpski Javor 2:1 (Bakić, Omerović) uz sjajnu predstavu Leovca koji je zaigrao za tu momčad jer nema pravo nastupa protiv Rijeke, dok je kasnije “prva” momčad svladala mađarski MOL 1:0 pogotkom Miereza. Nažalost, generalku je u ranoj fazi napustio Mijo Caktaš, ali čini se da nema razloga za alarm.

“Dobio je udarac u mišić. To je vrlo bolno i sigurno će mu trebati dan, dva da se oporavi ali nema ozbiljnije ozljede i Mijo će biti spreman za nastavak prvenstva”, rekao nam je Rene Poms koji je izuzetno zadovoljan onime što je Osijek odradio u Istri.

“Sve što je bilo planirano, to smo i ostvarili. Nismo imali ozljeda, malo su nas poremetile te sitne bolesti kod nekih igrača ali načelno je sve odrađeno i zaista sam zadovoljan”.

Osijek će, dakle, biti spreman za nastavak prvenstva. Nas je zanimalo koliko je ovaj Osijek daleko ili blizu od onoga što Rene Poms želi od svoje momčadi.

“Pa sigurno da to još uvijek nije to, ali polako idemo prema cilju. Pauza je bila preduga i jasno da će trebati neko vrijeme da dođemo na radnu temperaturu, ali kako je nama tako je i svima drugima. Što se igre tiče, zadnje dvije utakmice vidio sam puno dobrih stvari za koje se mogu uhvatiti. Pozitivan sam I veliki optimist”, povjerio se Poms koji je u zadnjoj utakmici protiv MOL-a zaigrao u formaciji 4-4-2. Pitamo ga jel’ će to biti formacija s kojom Osijek ulazi u proljetni dio HNL-a?

“U prvoj smo igrali s tri u zadnjoj liniji, tako da ne bih baš tako decidirano tvrdio da će nam to biti formacija na proljeće. Moja je želja da dovedem momčad u neke automatizme da se možemo prilagođavati svakoj situaciji. Pa i u samoj utakmici da promijenio sustav ako vidimo neku benefit od toga”, otkrit će trener Osijeka koji nije htio o konkretnim imenima koji su obilježili pripreme. Nama se, eto, svidio mladi Bakić za kojeg smo uvjereni kako će vrlo brzo postati standardni član udarne momčadi.

“Ne bih o imenima, ali ako baš inzistirate onda moram pohvaliti ove mlade igrače koje smo priključili prvoj momčadi. Mislim da su svi oni opravdali poziv, sretan sam kako su reagirali i odlučio sam da će ostati s prvom momčadi u treninzima i po povratku u Osijek a sasvim sigurno će dobiti i minutažu na proljeće”.

Dobar vijest za navijače je i povratak Kristijana Lovrića koji je odradio pripreme bez problema.

“Na dobrom je putu. Prati savjete i svakog dana je sve bolji. Sve ovisi o njemu. Ako će biti fokusiran, ako će dobro raditi onda sam velik optimist što se tiče njegova povratka u formu koja ga je krasila u Gorici i zbog koje smo ga doveli u Osijek”.

Strašan udarac ambicijama Osijeka donijela je prodaja Diona Drene Belje

“Bundesliga mu je bio san, morao je otići tamo. Mislim da je Augsburg dobar klub za njega u kojem ima sve uvjete za novi iskorak. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere”, poručio je Poms koji smatra da ima rješenja kako nadomjestiti napadača.

“Moramo uvijek imati rješenje jer je sudbina klubova poput Osijeka da odgaja i prodaje igrače. Očito smo dobro radili kada nam je napadač otišao u Bundesligu kao što će sutra neki bogatiji klub doći u Augsburg i uzeti im Belju ako ovako nastavi. Jednostavno, to je profesionalni nogomet”.

Poms je igračima dao slobodnu nedjelju. Dan kasnije kreću pripreme za derbi s Rijekom koji se igra u subotu u 15 sati na Gradskom vrtu.

“Kreće klasični ciklus uoči utakmice i on se neće razlikovati od standardne pripreme za utakmicu. Dakle, rutinski ćemo odraditi sve što inače radimo. Rijeka je važna utakmica, svjesni smo uloga koji je u igri i koliko dobar početak može utjecati na samopouzdanje momčadi. Tako ćemo se i pripremati za derbi”, završio je Poms.



Tagovi

Rene PomsNK OsijekDion Drena BeljoHNK RijekaKristijan LovrićHNL

Ostale Vijesti