Fc Augsburg
Fc Augsburg

Službeno: Dion Drena Beljo je novi igrač Augsburga!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.01.23. | 13:59

Talentirani napadač potpisao je 4.5-godišnji ugovor.

Hoću-neću, ide-ne ide, gotovo je-zapelo je. I tako već par dana. Ali, ono što je Germanijak objavio prvi još prekjučer, potom s novim detaljima jučer te sa konačnim epilogom danas ujutro, sad je i službeno potvrđeno – Dion Drena Beljo je novi igrač Augsburga.

Aktualni hrvatski U21 reprezentativac napušta Osijek u transferu vrijednom tri milijuna eura (plus bonusi), s tim da su zadržali i pravo na 15 posto od sljedećeg transfera. Sa svojim novim klubom Beljo je potpisao 4.5-godišnji ugovor, a uskoro bi, uz Belju, Augsburg trebao predstaviti i Davida Čolinu.

Beljo je u Osijek stigao u ljeto 2019. iz matičnog mu kluba Cibalije, a svoje kvalitete demonstrirao je još prošle sezone u dresu Istre 1961 gdje je bio na posudbi. Budući da su mu cijelu sezonu vjerovali te ga 'gurali' iako nije njihov igrač, Istra 1961 će od ovog transfera dobiti 10 posto, što je u prijevodu oko 300 tisuća eura.

Sjajnim igrama u zeleno-žutom dresu zaradio je povratak u Gradski vrt gdje je ove sezone nastavio sjajno igrati. U HNL-u je skupio 16 nastupa, osam pogodaka i dvije asistencije, a njegova tržišna vrijednost je u manje od dvije godine skočila sa 1.5 milijuna eura na 6.5 milijuna eura.

Augsburg nije bio jedini klub zainteresiran za njegovim uslugama, ranije se najviše spominjao Anderlecht, ozbiljno su bili zagrizli i neki talijanski drugoligaši, da bi unazad nekoliko dana u borbu za njegovim potpisom ubacio i Dinamo. No, Nijemci su na kraju bili uporniji, njihova je ponuda bila bolja te će na kraju Beljo put Bundeslige gdje će postati 12. Hrvat (Gvardiol, Sosa, Jakić, Kramarić, Stanišić, Brekalo, Franjić, Šunjić, Uremović, Smolčić, Soldo).

Augsburg se u ovom trenutku nalazi na 14. mjestu Bundeslige, a u razgovoru za Geramanijak je Beljo potvrdio kako je najveći razlog njegovog potpisa za njemački klub trener Enrico Maasen koji ga je na dnevnoj bazi zvao i govorio mu da ga želi u klubu.

Priliku za debi imat će 22. siječnja, protiv moćnog BVB-a na Westfalenu. (I.A.S.)



Tagovi

Dion Drena BeljoNK OsijekOsijekZimski prijelazni rokZimski prijelazni rok 2023.Augsburg

Ostale Vijesti