Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Rene Poms: "Špoljarić nije spreman za Lokomotivu, ali cilj je tri boda"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.02.23. | 12:53

Trener Osijeka i kapetan momčadi najavili su utakmicu u Kranjčevićevoj ulici u kojoj Osijek gostuje kod Lokomotive

Osijek nastavlja svoju sezonu gostovanjem kod Lokomotive u Kranjčevićevoj ulici (subota, 15 sati) a dvoboj su najavili Rene Poms i Mihael Žaper.


“Momčad dobro izgleda, spremni su. Špoljarić ima malih problema. Dugo nije igrao a u međuvremenu je sve treninge odradio uz dvije utakmice i tijelo nije spremno. Trenutno je u postupku oporavka i mislim da će ubrzo biti spreman”, rekao je Rene Poms dodavši kako ima ideju s kojom će sutra zaigrati u Kranjčevićevoj ali da će to biti iznenađenje.

“Znamo da to ovisi o nama. Svaki protivnik ima kvalitetu, Lokomotiva je jaka. Imaju mladu i talentiranu momčad. Znaju što trebaju činiti. Žele brzo igrati jer imaju brze igrače. Očekujemo tešku utakmicu, ali imamo i mi svojih aduta. Cilj je otići tamo i uzeti tri boda”, jasan je trener Osijeka koji se dotakao statusa Mile Škorića koji se u potpunosti oporavio i konkurira za utakmicu.

“Mile je spreman. U treningu je, ali vidite da imamo mlade i talentirane igrače koji su na vrhunskoj razini poput Žapera i Barišića. Teško ih je maknuti iz momčadi. Škorić je potreban ovoj momčadi, kada dobije priliku siguran sam da će biti spreman, no moramo poštovati ovo što su do sada igrali Žaper i Barišić. Ako igramo s trojicom tu je Čeberko… Imamo solucije”, objasnio je Poms. A Lokomotive se dotakao i Mihael Žaper koji je u odsustvu Škorića kapetan momčadi iz Gradskog vrta.

“S Lokomotivom uvijek imamo problem tamo. Kvalitetni su i mladi. Neće biti lako, ali doći će dosta naših navijača i vjerujem da nam neće biti kao da smo u gostima”, poručio je stoper koji će voditi pravu bitku sa Sandrom Kulenovićem.

“Kulenović je jak u duelima i skoku. U zadnjoj utakmici smo ga zatvorili i nije došao do izražaja. Nadamo se da će tako biti i sutra”, rekao je Žaper koji je zadovoljan kako Osijek izgleda u uvodu u ovoj sezoni.

“Igramo jako dobro, imamo glavu i rep. Tvrdi smo u defenzivi, napad kreće iz zadnje linije. Veselim se još jednoj utakmici i nadam se da ćemo dobro odigrati”.

Osijek ima za cilj uhvatiti Hajduk koji je na 2. mjestu.

“Idemo utakmicu po utakmicu. Pokušavamo se dizati iz tjedna u tjedan. Zašto ne bi stigli Hajduk, ali hajdemo polako”.




Tagovi

OsijekNK OsijekRene PomsHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti