PIXSELL
PIXSELL

Rene Poms: "Bod na Šubićevcu me ne bi zadovoljio, a sezona je pozitivna i bez te utakmice"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 11.11.22. | 12:55

Nakon utakmice protiv Šibenika na Šubićevcu (nedjelja, 15.00 sati) trener Bijelo-plavih će sjesti s čelnicima kluba i razgovarati o svom statusu

Posljednjih 90. minuta u ovoj godini Osijek će odigrati na Šubićevcu. Nakon posrtaja na Poljudu pa plasmana u četvrtfinale Kupa u Varaždinu, Osijek s velikom dozom ambicija odlazi na noge Šibeniku koji je u sličnoj situaciji. Poraženi su u Maksimiru pa su rane zacijelile u sudaru s Goricom (2:0).

“Imali smo jaku važnu pobjedu protiv Varaždina. Bilo je to jako bitno za sve nas, diglo je atmosferu. Napravili smo dobar posao tamo i sada je bitno da na isti način završimo ovu godinu s tri boda protiv Šibenika”, bile su uvodne riječi Renea Pomsa na koje se nadovezao Mijo Caktaš.

“Svi smo zadovoljni zbog prolaska. Imali smo cilj, ostvarili smo ga i sada se okrećemo Šibeniku. Poslije Varaždina smo odradili dva treninga i mislim da smo svi spremni. Na pauzu želimo otići svi zadovoljni a to znači tri boda”, rekao je veznjak Osijeka koji je bio strijelac u Varaždinu. Ponovio je zadovoljstvo igrom Osijeka u Varaždinu, ali i činjenicom da je zabio gol tamo.

“Nadam se da ću tako nastaviti, ali najbitnije je da momčad pobjeđuje”.

Zanimljivo, Mijo Caktaš još nije zabio gol na Šubićevcu što će ga posebno motivirati.

“Dosta puta sam rekao da se ne zamaram golovima. Ako momčad igra dobro, ako smo na razini onda doše samo od sebe. Zanimljiv podatak, prilika je u nedjelju da se ostvari i to”.

Upitan o umoru, Caktaš je priznao da je prisutan ali i da se nada da će do nedjelje nestati. O ambicijama Osijeka u nastavku prvenstva Caktaš je bio jasan:

“Prvenstvo je maraton. Puno utakmica. Idemo korak po korak. Vjerujemo u sebe, svoj rad i momčad. Do kraja ćemo se boriti pa vidjeti do kuda će nas to odvesti”.

Potom je riječ dobio Rene Poms koji se osvrnuo na zdravstvenu situaciju u svlačionici.

“Imali smo igrača s nekim zdravstvenim problemima. Uzeli su neke stvari da budu bolje. Vjerujem da će do nedjelje biti spremni. Malo im je imunitet pao, imali smo slične probleme prije Varaždina. Imat ću 11 spremnih na terenu”, rekao je Poms koji još uvijek ne zna koju će 11-oricu poslati na travnjak Šubićevca.

“Nisam 100 posto siguran. Još razmišljam o najboljoj opciji. Sistem i formacija mi nije bitna koliko stil igre. Želim da bude napadački i da smo kompaktni. Uostalom, ponekad formaciju mijenjamo tijekom same utakmice”.

U Varaždinu je na klupi bio Škorić, a u igri Bartolec

“Mile nije na pravoj razini jer je bio dugo van utakmica i treninga. Sada se vratio. Nije spreman za 90 minuta. Bit će na klupi, možda uđe. Bartolec je imao dobru utakmicu u Varaždinu. Asistirao je za gol, napravio posao i ispunio očekivanja. Vidjet ćemo hoće li igrati u Šibeniku. Neću sada to reći”.

Malo o protivniku…

“Šibenik je dobio zadnju utakmicu. Imat će više samopouzdanja. Siguran sam da žele dobar rezultat i bit će na vrhunskoj razini. Neće biti lako”.

Kratko se Poms osvrnuo i na svoj učinak na klupi Osijeka.

“Zadovoljan sam već sada. Naravno da želim dobiti i zadnju utakmicu, ali moja analiza je pokazala da smo odigrali dobre utakmice i plasirali se u Kup. Bilo je puno dobrih stvari. Neće Šibenik previše utjecati na takav dojam”.

Na direktan upit bi li ga zadovoljio bod, Poms je bio konkretan:

“Remi me ne bi zadovoljio”.

Nakon utakmice igrači će na odmor, a Poms očito u pregovore s čelnicima kluba oko svog statusa.

“Za sada ništa ne znam. Znate da je plan bio da odradim do Šibenika i da ćemo sjesti i razgovarati. Prvo mi je Šibenik u glavi ne znam što će biti u ponedjeljak”, poručio je trener Osijeka.



Tagovi

NK OsijekRene PomsHNLŠubićevacNK ŠibenikHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti