Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Razigrani i uvjerljivi Dinamo: Prvo brojali promašaje, a onda pogotke! Kulenović u pucačkoj formi, ozljeda Perića

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 10.01.24. | 16:16

Modri su u drugoj pripremnoj utakmici slavili protiv slovenskog Triglava 7-0

Pobijedio je Dinamo u pripremnoj utakmici slovenski Triglav iz Kranja, uvjerljivo, 7-0! Dinamo je domijirao svih 90 minuta u Rovinju, u prvom dijelu puno promaio, u drugom puno zabio. Kao što je i najavio, poslao je Sergej Jakirović na teren vrlo jaku postavu od prve minute, sve su to bili igrači s kojima se ozbiljno računa na proljeće, veći dio njih bit će i prvotimci, uglavnom u prvih 11. Nije bilo Ristovskog, nije još došao Bulat, a na desnom boku igrao je Moreno Živković, igrao je Dinamo s trojicom stopera u zadnjoj četvorici, eskperimentirao je Jakirović i s 'izlaskom s trojicom', bila je to prilika za takav test, kao i neke druge ideje. U drugom poluvremenu zaigralo je drugih 11.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo je bio razigran, jasan je plan Dinamova trenera da momčad igra okomito, konkretno, drži što dulje visoki presing i često ulazi u šanse. Dobro, Triglav jest slovenski drugoligaš, ali i protiv takvog protivnika može se štošta vidjeti. A Jakirović je mogao biti zadovoljan onime što je vidio, osim realizacijom u prvom dijelu. Jer, njegova je momčad stvorila puno prilika, stalno su Modri bili u završnici, ali do odmora uspjeli tek jednom zabiti. Teško je i nabrojati što su sve promašili i što je obranio gostujući vratar Kruljac. Prvo je skinuo zicer Vidoviću s nekoliko metara, potom zaustavio i Baturinu nakon sjajnog slaloma po šesnaestercu, onda je na red došao Petković. Bio je Kruljac na tlu, ali Petković je težio atrakciji, htio ga lobati, no slovenski vratar uspio je sa zemlje rukom zaustaviti loptu. Onda - kazneni udarac. Pao je sudac Starčević na Vidovićevu simulaciju, Petković je pucao s bijele točke, Kruljac i to obranio. No, u nastavku akcije ipak je Petković zabio, na dodavanje Špikića. Nabrajamo dalje: Petković pokraj gola, iz slobodnog udarca još jednom na isto mjesto pa s 20 metara gotovo repriza, dvaput je u istom smjeru pucao i Baturina, za kraj Špikićev je udarac Kruljac skrenuo u vratnicu. Primao je pohvale Kruljac za svoju izvedbu i od Dinamove delegacije na tribini, doista je imao poslijepodne za pamćenje.

Bilo je kandidata za pohvale i u Dinamovoj momčadi, osim razigranog Petkovića, odličan je bio Baturina, dobra je bila partija Špikića, Ademi gladan igre... Više-manje, svi su odigrali dobrih 45 minuta. Loša vijest iz tog je dijela utakmica ozljeda Dine Perića. Izišao je iz igre u 39.minuti, prekrio lice rukama, nije do izgledalo bezazleno, vidjet ćemo kakva če biti dijagnoza.

U nastavku je, dakle, Jakirović na teren poslao novih 11 igrača, formacija zanimljiva zbog dvojice napadača, upario je Brodića i Kulenovića. S time da je Brodić igrao ipak nešto povučenije. Nastavili su Modri u istom tonu, već u prvim minutama Gabriel Rukavina promašio je nemoguće, bio je sam na drugoj vratnici pred praznom mrežom, lopta ga je, izgleda, iznenadila i nije uspio zabiti. Iako, nakon toga je odigrao vrlo dobru utakmicu. Potom je Brodić proigrao Kaneka, a on pogodio vratnicu. No, zato je zabio Sandro Kulenović, dva gola u tri minute. Prvo mu je asistirao Halilović, potom petom Brodić. Nakon tih silnih promašaja iz prvog dijela, počeli su Modri puniti mrežu Triglava, nastavio je Petar Sučić nakon odlične akcije i kombinacije s Kulenovićem, a 'petardu' je Slovencima poklonio Tibor Halilović. Dodao je Kulenović još jedan pogodak, pogodio je s bijele točke za svoj hat-trick i četiri gola u prve dvije utakmice na pripremama, zabio je, naime, u pobjedi protiv Rogaške (1-0). Mogao je Kulenović, zabiti još koji gol, nije uspio, ali zabio je Kaneko. Dobro je Dinamo na kraju nakrcao mrežu Triglava, 'sedmica' zvuči i izgleda jajko dobro.

Dinamo – Triglav 7-0

Rovinj. Igralište: Valbruna. Gledatelja: 50. Sudac: Daniel Starčević (Pula).

DINAMO – prvo poluvrijeme: Nevistić – Živković, Theophile, Perić (od 39.Perković), Ljubičić – Ademi, Mišić – Špikić, Baturina, Vidović – Petković; drugo poluvrijeme: Zagorac – Mikić, Bernauer, Perković, Graonić (od 78.Cvetko) – Kaneko, Sučić (od 78.Brkljača), Halilović, Rukavina – Brodić, Kulenović (od 78.Šunta). Trener: Sergej Jakirović.

TRIGLAV: Kruljac – Ivetić, Bernik, Lečnik, Mlakar – Dakić, Gašperin, Pokorn, Čeh, Čadež – Daniels; još su igrali: Dovžan, Ljubijankić, Schweiger, Jemec, Marjanović, Kukavica, Kuvek, Podbregar, Rant, Čančič, Budimir. Trener: Milomir Kondić.

Strijelci: 1-0 – Petković (29., Špikić), 2-0- Kulenović (53., Halilović), 3-0 – Kulenović (56.), 4-0 – Sučić (64., Kulenović), 5-0 – Halilović (65.), 6-0 – Kulenović (68.-11 m), 7-0-Kaneko (77.)



Tagovi

GNK DinamoBruno PetkovićMartin BaturinaTriglav

Ostale Vijesti