Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

LA Galaxy poslao ponudu za Dinamovog vunderkinda!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.01.24. | 11:26

Prošlo ljeto Dinamo je odbio ponudu PSV-a od dva milijuna eura za Gabrijela Rukavinu. U međuvremenu silno talentirani napadač nije dobio priliku te bi sada mogao otići u Los Angeles

Dinamovo dijete Gabrijel Rukavina (19) mogao bi uskoro napustiti pripremnu bazu u Rovinju i krenuti put SAD-a! Prema informacijama Germanijaka, za ljevokrilnog napadača zagrizao je LA Galaxy, dvostruki osvajač i jedan od klubova utemeljitelja MLS-a!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Amerikanci su poslali službenu ponudu u Maksimir i čeka se odgovor. Čini se da će nešto manje briga Amerikanci imati oko pristanka igrača jer je već neko vrijeme prisutna želja Gabrijela i obitelji za promjenom sredine.

Jednostavno, nisu zadovoljni smjerom koji je krenula njegova karijera, prilikama koje je dobio u seniorskoj momčadi a dolazak Abera Hoxhe na njegovu poziciju - samo je ubrzao proces. Gabrijel Rukavina bio je označen kao projekt kluba. Njegov talent odavno je bio podvučen u skautskim bilježnicama gotovo svih europskih klubova.


Međutim, projekt nije zaživio kod Ante Čačića, Igora Bišćana ali niti kod Sergeja Jakirovića. Već smo pisali kako je Rukavina zapravo ispao žrtvom organizacijskog kaosa koji u Maksimiru traje više od godinu dana. U tom kaosu nema sportskog direktora niti bilo kakve sportske vizije kluba. Sukladno tome, neće biti niti prihoda na koje su navikli jer nakon Baturine u Maksimiru nemaju koga prodati za ozbiljan novac.

Kako bilo, već prošlo ljeto je Dinamo odbio ponudu PSV-a za Rukavinu a koji je nudio dva milijuna eura. Dosta ozbiljna ponuda za dijete koje još nije zakoračilo na seniorsku scenu. Nogometni kuloari sugerirali su interes Juventusa, RB Leipziga, Salzburga



No, otac Tomo Rukavina naoružan beskrajnim strpljenjem i obećanjima; odlučio je pričekati. I sada je stigla kap koja je prelila čašu strpljenja. U klubu su ponudili opciju posudbe, ali Rukavina i njegovi ljudi inzistiraju na transferu. Hoće li to biti u LA Galaxy koji je prvi konkretizirao zanimanje ili će se pričekati još neka ponuda iz Europe, ostaje za vidjeti. Naravno, klub je taj koji odlučuje jer Rukavina ima ugovor do 2028. godine, ali ovakva situacija nikome ne odgovara i poprilično smo sigurni kako je Gabrijel Rukavina na izlaznim vratima Dinama nakon tek osam HNL utakmicama u kojima je skupio nešto više od stotinjak minuta na travnjaku… Puno premalo!



Tagovi

Gabriel RukavinaGNK DinamoLA GalaxyHNLZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti