Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell

Zapinje oko Brekala, mogao bi ipak biti preskup za Dinamo!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 10.01.24. | 14:15

Nema novosti, niti dobrih vijesti iz Firence, jer Fiorentina ne pristaje potpuno besplatno pustiti igrača u Maksimir

Dok smo u utorak, po dolasku u Dinamovu rovinjsku bazu, osjetili optimizam kad je u pitanju dolazak Josipa Brekala, čekao se bijeli dim iz Firence i Brekalov polazak prema Hrvatskoj. Pogotovo nakon što u utorak nije ušao u igru u Kup dvoboju s Bolognom. Međutim, u srijedu smo Sergeja Jakirovića ulovili u prolazu u hotelskom lobiju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Nema ništa novo, nema novih informacija oko Brekala.", rekao je kratko Jakirović. Ali, osjetili smo u njegovim riječima i izrazu lica skepsu oko završetka tog posla. Kao da u Dinamu sve manje vjeruju u Brekalov povratak, kako vrijeme odmiče, optimizam je zamijenio pesimizam. Jer, ako razgovori u utorak nisu donijeli očekivani pomak, što se može očekivati ovih dana? Gdje je zapelo? Dinamo i Brekalo, kao što smo pisali, odavno su sve dogovorili, ali Fiorentina je ta koja koči realizaciju Brekalove posudbe. Pisali smo već da je Dinamo želio i 15 posto sljedećeg transfera, ali ta se opcija Fiorentini uopće nije svidjela i Viole ne pristaju na takav 'deal'. Štoviše, Fiorentina inzistira da Dinamo plati i posudbu, oko 500 tisuća eura. Josip Brekalo, pak, u Dinamu bi zaradio oko 600 tisuća eura netto do kraja sezone, za, praktički, pet mjeseci, a još uvijek nije jasno što bi Dinamo od čitavog tog paketa imao. Da, dobio bi važno pojačanje u borbi za naslov, ali što nakon toga? Brekalo bi dobio priliku da oživi karijeru i nametne se izborniku za Euro, Fiorentina bi također takvim raspletom profitirala, jer bi Brekalo bio na ljeto zanimljiv tržištu i vjerojatno tražio novi klub, bez obzira što bi Dinamo imao mogućnot otkupa. Ali, pitanje je bi li Modri mogli platiti tu svotu i, zapravo, maksimirski bi klub tu, dugoročno, najmanje profitirao. A kad se sve zbroji Brekalo bi koštao oko 1,5 milijuna eura u brutto iznosu!

E sad, vrijedi li riskirati i uložiti toliki novac u igrača, koji će na ljeto vjerojatno napustiti Maksimir? Kad bi postojala garancija da će taj potez prevagnuti u borbi za naslov, onda ne bi bilo dvojbe, međutim, kako u nogometu nema nikakvog jamstva, teško je predvidjeti koliko bi Brekalov dolazak donio Dinamu s obzirom na uloženo. Ono što sigurno znamo, Brekalo bi u Dinamu startao kao prvotimac, igrač u prvih 11, bez obzira na dolazak Arbera Hoxhe. Naravno, ako dođe, neće sjediti na klupi, bilo bi suludo takvo što napraviti, Jakirović je toga svjestan i, s obzirom da i dalje želi Brekala, jasno je kakvi su mu planovi s njim u momčadi. Što se Dinama tiče, Brekalo može već sutra doći u Rovinj, ali čeka se konačan odgovor Fiorentine. A klubu iz Firence se ne žuri, na Brekala ne računa, ali ga ne želi nikome pokloniti.



Tagovi

Sergej JakirovićJosip BrekaloGNK Dinamo

Ostale Vijesti