Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Hoxha za Germanijak: "Od prvog dana u Hrvatskoj, htio sam jedino u Dinamo! Želim igrati protiv Vatrenih na Euru"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 10.01.24. | 14:00

Novi Dinamov igrač odradio je prvi trening s novim suigračima, u subotu bi trebao debitirati

Dok je veći dio momčadi imao slobodno prijepodne i pripremao se za pripremni sraz s Triglavom iz Kranja, Arber Hoxha odrađivao je svoj prvi trening s Dinamom. On bi u modrom dresu trebao debitirati u subotu, u dvoboju protiv lidera slovenskog prvenstva Celja. Nakon treninga i prvog ručka s momčadi, Hoxha koji ne može sakriti uzbuđenje podijelio je Germanijakom prve dojmove iz Dinamove svlačionioce. I potvrdio ono što smo više puta pisali, njemu je Dinamo bio jedina opcija.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Od prvog dana kad sam došao u Hrvatsku moja je jedina želja bila Dinamo, sad je taj dan došao. To mi je bio san i cilj! Presretan sam što sam došao, još ne mogu ni zamisliti da sam ovdje. Maksimalno sam fokusiran na ono što je preda mnom. Svi znaju što Dinamo znači u Hrvatskoj i kakvi su nam ciljevi, želimo pobijediti u svakoj utakmici.", priča Hoxha i priznaje da je bilo i drugih ponuda, ali još jednom ponovio da ih on uopće nije razmatrao.

"Bilo je dosta interesa drugih klubova, ali kad se pojavio Dinamo, svima sam rekao da želim samo u Dinamo, da me ništa drugo ne zanima. Čekao sam dosta dugo, bilo je malo stresno, ali sad sam potpisao i sad se mogu malo opustiti."

No, mogao bi doći i Josip Brekalo, na istu poziciju, u tom slučaju neće se lako izboriti za poziciju?

"Ovdje u Dinamu uvijek ima jako puno kvalitetnih igrača, što je jača konkurencija to je jača i momčad, to te tjera da daješ više. Bit će utakmica i minuta, a tko bude bolji taj će igrati. Jednostavno."

Nije zaboravio zahvaliti svojem bivšem klubu, Slavenu Belupu.

"Oni su vjerovali u mene i dali mi šansu kad mi mnogi ne bi dali šansu i mogu im stotinu puta zahvaliti na svemu. Ostat ću s njima u kontaktu, hvala im, puno su mi pomogli. Dali su mi ono što mi je bilo potrebno, povjerenje, utakmice, koje su me dovele do toga da postanem igrač Dinama."

Njegove najjače igračke karakteristike?

"Jedan na jedan, dribling, to je moja najveća snaga, mislim da time radim razliku na terenu."

Koliko golova i asistencija očekuje na proljeće u Dinamu, je li zadao sam sebi neki cilj?

"Ne volim pričati i prognozirati statistiku, to nije realno. Želim dati maksimum u svakoj utakmici, nadam se da ću zabiti kad god mogu, ali pričat ću na terenu."

Važnu je ulogu u njegovu dolasku odigrao i Sergej Jakirović, koji ga je svojevremeno nazvao i rekao mu da ga želi

"On mi je puno pomogao, htio me dovesti, to mi je rekao i to mi jako puno znači. Želim mu vratiti igrama na terenu, kao i svima, jer svi su me odlično prihvatili, sve je na vrhunskoj razini. Dinamo je pun velkih igrača, zvijezda, ugodno mi je u tom društvu."

Inače, Hoxha je tri godine igrao u Prištini, dvije u Ballkaniju, potom, prije Slavena, šest mjeseci u Lokomotivi. No, tamo se nije baš naigrao.

"Nisam puno igrao, bilo je tamo nekih problema, ali ne bih previše o tome. Otišao sam u Slaven, tamo sam proigrao i dokazao da se čovjek nikad ne smije predavati."

Iako je s Kosova, mogao bi uskoro zaigrati za Albaniju

"Da, Kosovo me nikad nije zvalo, Albanija me zvala i dala mi putovnicu. Vjerujem da ću uskoro zaigrati za Albaniju, a nadam se da ću ići na Euro i igrati protiv Hrvatske."

Kakva su očekivanja od proljeća, od borbe za naslov?

"Hajduk je prvi na ljestvici, ali mi imamo dvije utakmice manje. Očekujem borbu do samog kraja, ali vjerujem kako će mi na kraju biti prvaci."

Kad smo već kod Hajduka, spominjao se i mogući transfer na Poljud. Je li bilo tu išta konkretno?

"Ponavljam, čitavo vrijeme razmišljao sam samo o Dinamu, ni o čemu drugome, ni o jednom drugom klubu. I sad sam ovdje!"



Tagovi

Arber HoxhaGNK DinamoSergej Jakirović

Ostale Vijesti