Željko Hladika/PIXSELL
Željko Hladika/PIXSELL

Rajko Vidović: “Ako pobijedim na Rujevici i ja vodim momčad na benzinsku ili na janjetinu”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 19.04.24. | 14:25

Trener Gorice najavio je gostovanje na Rujevici gdje će pokušati pokvariti planove svom priajtleju i bivšem suigraču

Gorica neće na Rijeku s noćenjem. Put Rujevice kreću u nedjelju, imat će dnevni odmor i lagano razgibavanje u Rijeci te čekati utakmicu koja počinje u 19.30 sati. U petak, nakon treninga, u Velikoj Gorici naišli smo na solidnu dozu optimizma.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Stanje je jako dobro. Svi su zdravi, raspoloženi i na raspolaganju osim Ndockyta koji ima staru ozljedu”, referirao je Rajko Vidović dodavši kako je svjestan da ih na Rujevici čeka zahtjevan i izuzetno kvalitetan protivnik koji je u dobroj seriji ovo proljeće.

“Imaju 13 pobjeda i poraz na Maksimiru. Kvalitetna momčad i vrhunski stručnjak na klupi”, komplimentirao je Vidović otkrivši kako unatoč tome ima plan koji bi Sopiću mogao pomrsiti račune.

“Pokušat ćemo dati sve od sebe. Vesele me neki detalji koje sam vidio protiv Dinama. Prije svega pristup i hrabrost kod mojih igrača. Imat ćemo sigurno prilika, o nama ovisi hoćemo li biti koncentrirani u realizaciji”.

Treneru je u najavi Rijeke pomogao Krešimir Krizmanić koji je u ovoj sezoni promijenio dosta pozicija.

“Drugačije je kad igraš nešto što nije tvoje prirodno mjesto. No, kada utakmica krene, sve se zaboravi”

Dinamo i Rijeka su slični protivnici…

“Jaki individualci koji kažnjavaju svaku grešku i treba biti maksimalno koncentriran i spreman na izazove. Neće biti lako. Malo primaju, čvrsti su u obrani, imaju širok kadar i trenera koji nas poznaje a kojeg nismo uspjeli pobijediti. Treba se bacati na glavu”, jasan je Krizmanić koji je u onoj utakmici na početku nastavka sezone kada je Gorica imala 2-0 pa izgubila 3-2 vidio motiv više za svoju momčad.

“To je bio neki okidač. Mi smo nakon toga zaredali s lošim rezultatima, oni su otišli u seriju pobjeda. Gušt je igrati protiv Rijeke. Dobar protivnik, pune tribine…”.

Vidović je vidio pristup protiv Dinama, vjeru u sebe kao putokaz za ono prema dalje.

“Dinamo i Rijeka su izuzetno kvalitetni, ali nikoga se ne treba bojati. U nogometu ne pobjedi favorit koji je na papiru i zato jest sport broj jedan”.

Sa Sopićem je prijatelj i bivši suigrač.


“Veliki smo prijatelji, redovito se čujemo ali to u nedjelju ostavljamo po strani”.

Protiv Dinama je debitirao Luka Vrzić. Trener Vidović pohvalno se izrazio o njemu.

“Pokazao je u juniorima da je talent a na treninzima nas sve oduševljava. Mislim da naš put, pogotovo u situaciji kada smo stabilni i sigurno, jest prilika mladima da pokažu što i koliko mogu da pokažu na koga možemo računati”.

Željko Sopić nakon svakog gostovanja vodi momčad na benzinsku… Prva nakon Rujevice je odmah poslije naplatnih kućica na Grobniku.

“Nisam još na toj razini, volio bih da mogu svoje počastiti svaki puta jer je to znak da pobjeđujem. Dapače, ako se dogodi - počastit ću ekipu. Benzinskom ili janjem, manje je bitno”, obećao je Vidović.



Tagovi

Rajko VidovićHNK GoricaHNK RijekaHNL

Ostale Vijesti