Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Gorica sanirala travnjak, debitirao Luka Vrzić, a Rukavina ostaje i sljedeće sezone?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.04.24. | 10:11

Unatoč porazu od Dinama u Velikoj Gorici su zadovoljni minulim kolom u kojem su se pohvalili saniranim travnjakom, ali i mladim igračima od kojih je 17-godišnji Luka Vrzić upisao svoj prvoligaški debi za Goricu

Rajko Vidović nije uspio pomrsiti račune kumu Jakiroviću, sada će to isto pokušati napraviti velikom prijatelju Željku Sopiću. Dinamo je jednostavno bio prejak za Goricu. Modri su ušli u svoj šampionski mod, u trenutku kada je to bilo najpotrebnije te su predstavama protiv Istre i Gorice rutinski stigli do bodova i ostali za vratom Rijeci. S obzirom na to da su Osijek i Lokomotiva upisali trijumfe, borba za četvrtu poziciju iz perspektive Gorice čini se nemogućom misijom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I zato će u šest preostalih utakmica do kraja sezone Rajko Vidović sve više prilike davati mladim igračima iz goričkog inkubatora jer je sasvim jasno kako se od nečega mora živjeti.

Protiv Dinama je tako u dresu Gorice debitirao Luka Vrzić (17), desno krilo koji je zamijenio isto tako mladog Gabrijela Rukavinu (20). Ušao je i Luka Kapulica (19) kojem je ovo bila 22. utakmica ove sezone u kojoj je dobio minutažu. Luka Vrzić je počeo u mlađim kategorijama Dinama odakle je preko Rudeša stigao do Gorice. Standardni je reprezentativac U17 selekcije koji je skrenuo pozornost na sebe u nedavnoj utakmici protiv Irske u kojoj je bio jedan od najboljih u trijumfu 5-0 mini Vatrenih.

U Gorici polažu puno nade u Vrzića, Kapulicu ali i Rukavinu za kojeg se očekuje da ostane u Gorici i nakon lipnja kada mu istječe formalna posudba iz Dinama. Uostalom, ovog proljeća odigrao je devet utakmica u dresu Gorice po dolasku iz Maksimira, prethodno je za Modre nastupio dva puta s tridesetak minuta provedenih na travnjaku. Predugo ga nije bilo a u Gorici ima prostor i potrebnu minutažu sukladnu svom talentu.

U svemu tome bitno je strpljenje i jasna strategija. Ako je cilj Gorice promocija mladih igrača do kraja sezone, onda Rajko Vidović mora imati potporu klupskih struktura u realizaciji tih planova.

A nakon utakmice s Dinamom, a poslije dugo vremena, nitko nije pričao o travnjaku Gorice! Barem nije u negativnom kontekstu. Plod je to truda koji su domaćini uložili posljednjih mjesec dana kako bi doveli u red travnjak koji je nekad figurirao kao ponajbolji u HNL-u da bi tijekom zimskih mjeseci postao mjesto koje je najbolje - izbjeći.

Utakmica s Rijekom je skoro odgođena, Gorica je zbog čuvanja travnjaka trenirala u Maksimiru a zanimljive su bile scene uoči utakmice s Hajdukom kada golovi nisu bili na regularnoj visini zbog promjene na tlu.

Očito je to bio okidač u Velikoj Gorici u kojoj su u posljednjih mjesec dana svojski prionuli rješavanju tog problema pa se na društvenim mrežama pohvalili novim izgledom travnjaka. Promijenjeni su buseni trave na mnogim mjestima, izravnan je teren a postavljeni su i novi, kažu najmoderniji, okviri golova na glavnom travnjaku. Obzirom na vegetaciju i vremenske uvjete, domaćini očekuju da će protiv Osijeka koncem mjeseca travnjak zasjati u punom sjaju!



Tagovi

HNK GoricaGabrijel RukavinaRajko VidovićGNK DinamoHNL

Ostale Vijesti