REUTERS/Radovan Stoklasa
REUTERS/Radovan Stoklasa

Prizivali su ga na klupu Dinama, a Kek još jednom potvrđuje da se to neće dogoditi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.12.21. | 08:33

Kek će voditi Slovence i u kvalifikacijama za Euro 2024. godine

Unatoč željama uprave i većeg broja navijača Dinama, Matjaž Kek neće preuzeti klupu Dinama. To se po svemu sudeći neće dogoditi barem u iduće tri godine.

Spajali su ga s Modrima i u njemu vidjeli potencijalnu zamjenu za Damira Krznara, ali on je više puta odbacio tu mogućnost u javnosti. Mnogi su mislili da bivši trener Rijeke čeka s novim ugovorom sa slovenskim savezom zbog situacije u Dinamu, ali on je i u svojim izjavama razuvjeravao one koji su bacali naklapanja.

„Ako me već pitate, onda ne mogu reći nešto drugo nego ono što sam kazao nakon utakmice i završetka kvalifikacija. Doista nije potrebno ponavljati iz dana u dan. Zna se kada mi istječe ugovor, a onda će biti potpisan novi. I što se mene tiče, priča će se nastaviti. Ako će netko drugi nešto promijeniti, na to ja ne mogu utjecati, to morate njega pitati. Trenutno je činjenica da moj ugovor s Nogometnim savezom Slovenije još nije istekao, istječe na kraju mjeseca. Sve ostalo je isto kao i kad sam o tome javno govorio. Nije bilo promjene, ništa se novo nije dogodilo. Moje razmišljanje nije ništa drugačije nego što je bilo tada. Ponavljam, međutim, da ne namjeravam iz dana u dan objašnjavati što, zašto, kako... Netko će napisati ovo, drugi će napisati ono, u Hrvatskoj će netko dodati nešto svoje. Kako je netko 'plasirao' da Slovenija više nema izbornika, jer mi je ugovor već istekao? To nije istina. A ako nekome nije pošteno barem provjeriti činjenice, što ću i kome onda objašnjavati“, izjavio je nedavno na jednoj konferenciji za medije.


Ono što je tad najavio, sad je i ostvario. Potpisao je novi ugovor s nacionalnim savezom svoje države i vodit će Sloveniju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine. To znači da će Kekov drugi mandat u reprezentaciji trajati šest godina. Vođenje reprezentacije preuzeo je krajem studenog 2018. godine.

„Potpisivanjem ugovora s izbornikom Kekom samo smo formalizirali ono što je ranije dogovoreno, a to je da Kek ostaje izbornik do kraja kvalifikacija za EP 2024.“, rekao je predsjednik saveza Radenko Mijatović za službene stranice NHS-a.

Nakon neuspjeha u kvalifikacijskim ciklusima za plasman na Svjetsko i Europsko prvenstvo, slovensku reprezentaciju čeka sljedeći izazov u Ligi nacija.


Tagovi

Matjaž KekDinamo ZagrebSlovenska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti