REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Poznato 14 sudionika osmine finala, kome što treba u večerašnjim utakmicama

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 02.11.22. | 08:27

U skupini E do osmine finala još mogu Milan i RB Salzburg, a skupini F RB Leipzig i Šahtar

Uoči posljednjeg dana natjecanja po skupinama Lige prvaka poznato je 14 od 16 klubova koji su se plasirali u osminu finala.

Bayern, Chelsea, Manchester City, Napoli, Porto i Tottenham su pobjednici skupina, dok u osminu finala kao drugoplasirani idu Liverpool, Club Brugge, Inter, Eintracht, te Borussia Dortmund.

Prolazak među 16 najboljih su osigurali i PSG, Benfica, te Real Madrid, no u srijedu ćemo doznati s koje će pozicije u osminu finala.

Za preostala dva mjesta bore se još četiri kluba. U skupini E do osmine finala još mogu Milan i RB Salzburg, a skupini F RB Leipzig i Šahtar. Zagrebački Dinamo još ima izgleda izboriti plasman u Europsku ligu, no u srijedu će morati pobijediti u Londonu Chelsea, a Milan na San Siru RB Salzburg.

Ponovimo gradivo za Dinamovu, skupinu E. Chelsea dočekuje Plave kao sigurni prvi u skupini. Bluesi imaju tri boda prednosti i bolji međusobni omjer od Milana. Čak i da Dinamo pobijedi Bluese u Londonu, a Milan na San Siru nadvisi Red Bull Salzburg, Chelsea će završiti prvi. Milanu je za prolaz dovoljan i remi protiv austrijskog prvaka u Milanu, a Red Bullu za drugi krug Lige prvaka igra samo pobjeda, a za nastavak natjecanja u Europskoj ligi remi, dok istu mogu izboriti i u slučaju poraza, ako Dinamo ne slavi na Stamford Bridgeu.

U skupini F, nakon tri uvodne pobjede, Real Madrid je prilično zakomplicirao svoju situaciju remijem kod Šahtara i porazom kod RB Leipziga. Madriđani su, doduše, osigurali drugi krug, no u srijedu moraju svladati posljednji Celtic na Santiago Bernabeuu kako bi osigurali prvo mjesto i lakšeg suparnika u osmini finala. To će se vjerojatno i ostvariti budući da je Celtic sigurni posljednji s dva osvojena boda. A izravni dvoboj za drugi krug igra se u Varšavi u kojoj Šahtar Igora Jovićevića i Nevena Đuraseka dočekuje RB Leipzig Joška Gvardiola i Danija Olma. Ukrajinski će predstavnik s pobjedom osigurati drugi krug, a Nijemcima je dovoljan i remi.

>> Ponudu Germanije za posljednje kolo Lige prvaka pronađite OVDJE (Igrajte odgovorno, 18+).

Za sada je poznato i pet klubova koji sele u Europsku ligu, a to su Ajax, Bayer Leverkusen, Barcelona, Sporting i Sevilla.

Za Rangers, Atletico Madrid, Viktoriju Plzen, Marseille, Celtic i FC Kopenhagen završena je europska priča za ovu sezonu.



Tagovi

Liga prvakaŠahtarRB LeipzigReal MadridCelticDinamo ZagrebGNK DinamoChelseaMilanRed Bull SalzburgIgor JovićevićNeven ĐurasekJoško GvardiolDani Olmo

Ostale Vijesti