REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Ivan Perišić igrač utakmice koja je raspametila Igora Tudora, ali ključni potez bio mu je obrambeni

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.11.22. | 08:08

Slavio je taj potez kao da je postigao gol, kao da je znao da će se pokazati prevažnim

Olympique Marseille je u dramatičnoj sudačkoj nadoknadi išao po sve i ostao bez ičega, trener domaćih Igor Tudor opet pokazao svoj hazarderski mentalitet po kakvom ga pamtimo još iz Hajduka, ali koji će mu se jednom isplatiti, no utorak nije bila ta večer. Tottenham je iz protunapada u zadnjim sekundama utakmice pobijedio 2:1 i gurnuo domaćina na posljednje mjesto na ljestvici skupine D, ostavivši ga bez Europe.

Iako često kritiziramo SofaScore i njegov algoritam za ocjene jer propušta kazniti/nagraditi ključne poteze vidljive samo iskusnim poklonicima nogometa, ovaj put se slažemo: igrač utakmice je na Velodromeu je Ivan Perišić!

Hrvatski reprezentativac prvo je igrao na desnoj, kasnije na lijevoj strani, asistirao je za 1:1 u svom stilu, iz slobodnog udarca, ovaj put na glavu stopera Clementa Lengleta, a ne centarfora Harryja Kanea, ali 33-godišnjeg Omišanina treba slaviti zbog obrambenog poteza u 81. minuti, kad nije ustuknuo, nego je podmetnuo tijelo, blkiravši udarac iz blizine Alexisa Sancheza!

Slavio je taj potez kao da je postigao gol, kao da je znao da će se pokazati prevažnim. Bio je Spursima dovoljan bod za prolaz, ali iskoristili su ponuđeno te kaznili otvorenost domaćina, Pierre-Emile Højbjerg je u 95. minuti pobjegao i zabio za 1:2, prvo mjesto, veliko slavlje momčadi na terenu i kažnjenog trenera Antonija Contea na tribinama ili gdjeveć…


Ivan Perišić još je jednom na najvećoj pozornici pokazao zašto je i dalje jedan od ključnih igrača ne samo svojih klubova zadnjih godina, nego i hrvatske reprezentacije. Tjelesno besprijekoran, sposoban i u 34, godini igrati preko 90 minuta u oba smjera. Kao što se može vidjeti iz statistike, dobio je pet od sedam duela na tlu, sva tri u zraku, četiri puta očistio, po dvaput blokirao suparnika i presjekao mu dodavanje...

Nema bolje vijesti tri tjedna prije starta Vatrenih na Svjetskom prvenstvu protiv Maroka!



Tagovi

Ivan PerišićTottenhamLiga prvakaOlympique MarseilleMarseilleIgor TudorVatreni

Ostale Vijesti