REUTERS/John Sibley
REUTERS/John Sibley

Potonula Belgija je ogromni favorit, ali dojam je na strani motiviranih Kanađana (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.11.22. | 07:32

Druga utakmica 'naše' skupine F igra se u 20 sati na stadionu Ahmed bin Ali Stadionu u Ar-Rayyanu kraj Dohe.

U sjeni dvoboja između Hrvatske i Maroka, večeras (20:00) će se na Ahmed bin Ali stadionu odigrati druga utakmica skupine F između Kanade i prvog nositelja skupine, reprezentacije Belgije.

Prije početka prvenstva Belgija je okarakterizirana kao prvi favorit grupe, a Kanada četvrti. Međutim, današnji dvoboj reprezentacije dočekuju u dijametralno suprotnim raspoloženjima. Kanadu čeka drugi nastup na Svjetskom prvenstvu. Jedini put za sada su igrali 1986., kada su ostvarili najlošiji učinak na turniru sa sva tri poraza i gol-razlikom 0:5.

Kanada ima najjaču momčad u povijesrti predvođenu sjajnim napadačkim trojcem Jonathanom Davidom iz Lillea, Cyleom Larinom iz Club Bruggea i najvećom zvijezdom Alphonsom Daviesom iz Bayerna. Potonji je, doduše, bio upitan za današnji dvovoj, no vijest iz kanadskog strušnog stožera govore kako je (blaža) povreda sanirana te će Bayernov lijevi bek, a Kanadin krilni napadač danas istrčati na stadionu Ahmada Bin Alija.

Kanađani pršte od samopouzdanja i motiva, jedva čekaju početak utakmice te iz trenutne perspektive dojam je kako pozitivan rezultat Kanade u ovoj utakmici ne bi predstavljao niti najmanje iznenađenje.

„Mnogi se pitaju tko je uopće Kanada, ali mi vjerujemo. Belgijske zvijezde mogu namirisati neiskustvo protivnika, stoga moramo biti oprezni. No, željeli smo ovakve utakmice i u nju ulazimo bez straha“, rekao je na konferenciji za medije izbornik Maple Leafsa John Hedman.

Belgija je s, druge strane, utonula u depresiju. Ova zlatna generacija stigla je do polufinala posljednja dva Svjetska prvenstva, na prošlom je uzela i broncu, a na ovo, koje bi trebao biti njen 'posljednji ples', nešto kao i Hrvatskoj 2018., Crveni Vragovi ulaze s najmanje vjere u uspjeh svoje momčadi.

Romelu Lukaku neće biti u kadru Belgije večeras protiv Kanade, ali ni u drugoj utakmici protiv Maroka. Na teren bi se trebao vratiti tek u trećem kolu protiv Hvratske, no i za taj je dvoboj upitan. Umjesto njega večeras će u vrhu napada Crvenih vragova zaigrati napadač Fenera Michy Batshuayi. Pad Edena Hazarda traje već tri godine, dugo je bio i ozlijeđen. Ove sezone igra, ali u Real Madridu minute dobiva na kapaljku.

Sve to dodatno je poremetio 1:2 poraz i neuvjerljiva igra protiv Egipta u generalki pred turnir te je dojam u Belgiji da ova generacija ipak nije 'ta', odnosno, nitko pretjerano ne vjeruje ovoj momčadi.

"Kanada je za nas skrivena prijetnja. Pogledali smo sve njihove utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u kojima su završili prvi, ispred Meksika i SAD-a, to ne može biti slučajnost. Impresionirali su me sa svojom mladosti, dosljednosti i energičnosti. Bit će opasni jer nemaju što za izgubiti", smatra Roberto Martinez.

Što kaže Germania?

Da je treća reprezentacija svijeta, dakako, veliki favorit. Tečaj na pobjedu Belgije izosi 1.60, na remi 4.40, a na Kanadu 7.00.

Zanimljivo, pobjede Belgije od 1:0 i 2:0 vrednuju se isto, s tečajem 7.00, a pobjeda od 2:1 sa 7.75. 1:1 remi se, pak, vrednuje s tečajem 8.00, a 3:0 pobjeda Crvenih vragova s 3:0. Ako mislite da bi Kanađani mogli iznenaditi, tečaj na pobjedu Maple Leafsa od 2:1 vrednuje se sa 16.0, a od 1:0 sa 17.0.

Germania za ovu utakmicu ima i brojne specijale. Tako se, recimo, gol Michiya Batshuayija vrenduje s 2.50, Kevina De Bruynea i Louisa Opende s 3.00, a Edena Hatarda, Driesa Mertensa i Leandra Trossarda s 3.50. Gol kanadskog Jonathana Davida se, pak, vrednuje s tečajem 4.00.

U Germaniji možete vezati pobjedu Belgije i strijelce, ali i na pobjedu Kanade uz gol Davida (tečaj 25.0). Germania nudi i tečaj na gol glavom (3.50), gol iz kaznenog udarca (9.00) te hattrick na utakmici (20.0).

Specijale za utakmicu Belgija – Kanada pronađite OVDJE klikom na SPECIJALI.

OČEKIVANE POSTAVE

Belgija (3-4-2-1)

Kanada (3-4-3)



Tagovi

Katar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.belgijska nogometna reprezentacijakanadska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti