REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Ponuda od 60 milijuna eura: Chelsea i PSG ‘tuku’ se za “defenzivno čudovište”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 11:58

Parižani ponovno grade momčad za napad na Ligu prvaka, a Chelsea je ponovno u rekonstrukciji

Prema Brunu Andradeu, Paris Saint-Germain je poslao ponudu od 52 milijuna funti (60 milijuna eura) Sportingu za urugvajskog reprezentativnog veznog igrača Manuela Ugartea (22), ali spomenuti portugalski nogometni novinar u podcastu posvećenom nadolazećem prijelaznom roku tvrdi i da je Chelsea zainteresiran za Urugvajca te je već poslao svoje predstavnike u Lisabon.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uz Andradea – talijanski transfer guru Fabrizio Romano također javlja da Paris Saint-Germain želi Ugartea, a veznjak je konkretna meta na njihovom popisu. Romano također potvrđuje da su klubovi Premier lige u utrci, ali PSG je već dulje vrijeme dobro informiran o Ugarteu.

U Lisabonu se zadnjih nekoliko dana govori, a Correio da Manha objavio je da su francuski prvaci pristali platiti 60 milijuna eura otpusne klauzule, sve uz različite uvjete plaćanja, za potpisivanje urugvajskog reprezentativca.

Ugarte se pridružio Sportingu u ljeto 2021. iz portugalskog Famalicaoa i ostavio je sjajan dojam u klubu. Ova sezona bila mu je druga za momčad Rubena Amorima, a skupio je 47 nastupa u svim natjecanjima. Opisivan je kao "defenzivno čudovište". Čini se da će Ugarte nakon impresioniranja u Lisabonu ovog ljeta napustiti stadion Josea Alvaladea.

Ugarte je ove sezone postao jedan od najboljih veznjaka u Portugalu, 22-godišnji veznjak impresionirao je svojom visokom trkačkom aktivnišću i izvrsnom sposobnošću baratanja s loptom. Uporan je u posjedu i agresivan kada pokušava vratiti loptu svojoj momčadi.

Chelsea se ove sezone mučio u veznom redu, a N'Golo Kante propustio je veći dio sezone zbog ozljede. Graham Potter i Frank Lampard teško su pronalazili sređenu sredinu terena ove sezone. Ugarte voli duele i donio bi dobrodošlu čeličnost Chelseaju ili bi pružio čvrstinu momčadi Paris Saint-Germaina odlučnoj za napad na Ligu prvaka. Urugvajski reprezentativac vješt je i u zadržavanju posjeda lopte, učinkovito koristeći svoju fizičku snagu. Prema Romanu, Chelsea je u velikoj utrci s francuskim divovima za potpis Ugartea, prenose engleski mediji portugalske.

Jedno je sigurno, ljetni prijelazni rok zahuktat će se puno ranije od 1. srpnja… (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Manuel UgarteSporting LisabonChelseaParis Saint-Germain

Ostale Vijesti