Screenshot
Screenshot

Pogodak Franka Andrijaševića odveo ZJ FC u kinesku Super ligu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.01.22. | 14:32

Jedan Splićanin je otišao iz Super lige, drugi je sad u nju ušao.

Nakon što je uzvratna utakmica završila bez pogodaka, postalo je jasno da je pogodak Franka Andrijaševića iz prvog međusobnog ogleda njegovog Zhejianga i Qingdaoa bio dovoljan da se njegova nova momčad dogodine igra u elitnom rangu kineskog nogometa.

Franko je u Kinu preselio ljetos, a Gent je na ime odštete uprihodio 500 tisuća eura, doznao je Germanijak. Mala je to utjeha za Belgijce koji su ga iz Rijeke doveli za 4.25 milijuna eura, ali svakako im je primarni cilj bio riješiti se njegovog unosnog ugovora koji je bio na snazi do konca ove sezone.

Andrijašević je kao igrač Genta u dva navrata dolazio na posudbu u Rijeku, a dobrim igrama prošle sezone zapeo je za oko Kinezima. Zanimljivo, Andijašević je prije nego što je otišao u Belgiju imao ponudu baš iz Kine, ali je te 2017. ipak bio skloniji tome da karijeru nastavi u Europi.

U Zhejiangu Andrijašević igra odlično. U početku nije bio konstantan u početnih 11, da bi onda pred kraj sezone dogurao do toga da kao kapetan predvodi klub. U posljednjih pet ogleda njegovog Zhejianga, 30-godišnjak rodom iz Splita upisao je tri pogotka, s tim da je ovaj protiv Qingdaoa ipak najvažniji.

Dogodine će tako u Super ligi igrati Chengdu i Zhejiang, dok su iz lige ispali Dalian i Qingdao



Tagovi

Franko AndrijaševićKineska nogometna liga

Ostale Vijesti