Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Franko Andrijašević ima novi klub, doznajemo detalje transfera

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.05.21. | 11:15

Klub je prošlog mjeseca opustio povremenog reprezentativca Južnoafričke republike kako bi mogli dovesti ikonu Rijeke.

Franko Andrijašević novi je igrač Zhejiang FC-a.

29-godišnji Splićanin iza sebe ima još jednu dobru sezonu u dresu Rijeke, ali budući da ga klub s Kvarnera nije u mogućnosti plaćati, a Gent ga je odavno prekrižio, bilo je izvjesno kako će ovog ljeta ponovno mijenjati sredinu.

Iako se u početku opirao odlasku u Kinu, Franko je na kraju popustio. Što je i dosta razumljivo, uzmemo li u obzir da će uskoro proslaviti 30. rođendan…

Što se tiče samog trasfera, Germanijak doznaje kako će Gent na ime odštete uprihoditi 500 tisuća eura, a Franko će potpisati 2,5-godišnji ugovor. U Kinu bi se trebao zaputiti krajem lipnja.

Andrijašević je dijete Hajduka, ali je najbolje dane svoje karijere proveo u Rijeci. Bio je jedan od glavnih igrača momčadi s Kvarnera kad se osvojila povijesna dupla kruna, da bi nakon toga u ljeto preselio u Genk za 4,5 milijuna eura. Nakon Andreja Kramarića i Filipa Bradarića, njegov transfer u Belgiju je treći najveći u klupskoj povijesti.

Zanimljivo, u toj sezoni 16/17. Franko je već na zimu mogao put Kine. Pred njim je stavljena 'vreća novaca', ali to ga u tom trenutku nije zanimalo. Takve ponude se teško odbijaju, ali on je ipak odlučio ostati. Na kraju, pokazalo se da je dobro postupio.

Protekle dvije sezone proveo je na posudbi u Rijeci. U Belgiji se nije snašao, klub je jako razočaran u njega, a ovo je bila posljednja prilika da na njemu nešto zarade (odnosno smanje gubitak) budući da mu je ugovorna obveza isticala u ljeto 2022. godine.

S nogometne strane, neće puno dobiti, ali bi zato trebao s financijske. Uostalom, svi znaju zašto se ide u Kinu…

Njegov klub trenutno se nalazi na trećem mjestu druge kineske lige. Ambicija je izboriti ulazak u elitni rang, a nakon što je postignut dogovor s Frankom (a to je bilo još prije mjesec dana), zbog ligaških pravila klub se morao odreći jednog stranca. Stradao je Dino Ndlovu, povremeni reprezentativac Južnoafričke republike, a prilagodbu na novu sredinu Andrijaševiću bi trebao olakšati srpski napadač Nikola Đurđić, bivši igrač Partizana, Augsburga, Fortune i Malmoa.

Spomenimo za kraj kako je Andrijašević ove sezone u dresu Rijeke skupio 40 nastupa 14 pogodaka i šest asistencija. Njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi dva milijuna eura.



Tagovi

Franko AndrijaševićKineska nogometna ligaHNK RijekaRijekanogometni transferitransferiGent

Ostale Vijesti