Olmissum Facebook
Olmissum Facebook

Počinje veliko finale: Olmissum treći put ili Futsal Dinamo prvi

Vrijeme Čitanja: 5min | pet. 19.05.23. | 11:00

Prva utakmica finala igra se večeras u 20.15 u Omišu uz izravni prijenos na MaxSportu 1.

S današnjom utakmicom u Omišu započet će finalna serija 32. sezone 1.HMNL, odnosno prvenstva Hrvatske u futsalu. Olmissum lovi svoj treći naslov u povijesti, a Futsal Dinamo prvi.

Prouči cjelokupnu ponudu za futsal na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvak će postati momčad koja prva dohvati tri pobjede. Prve dvije utakmice igraju se u Omišu, u petak 19. svibnja i ponedjeljak 22. svibnja, a treća u KC Dražen Petrović u Zagrebu 26. svibnja (petak) u 20.15. Potencijalna četvrta utakmica igra se u Zagrebu 29. svibnja (ponedjeljak), a majstorica (peta) u Omišu 2. lipnja (petak).

Kako stvari stoje, u prve tri (sigurne) utakmice dvorane u Omišu i Zagrebu bit će pune. Saznajemo kako je 24 sata nakon puštanja ulaznica u prodaju Dinamo rasprodao više 1200 ulaznica za dvoboj koji se idućeg petka (26. svibnja) igra u Draženovom domu, a očekuje se da će i u obje omiške utakmice Ribnjak 'napuniti' svojih oko 700 mjesta.

Olmissum je prvenstveni dio sezone završio na drugom mjestu, s bodom prednosti ispred četvrtog Futsal Dinama. Obje međusobne utakmice u prvom dijelu sezone završile su bez pobjednika. Susret u Domu sportova II, u kojem je Dinamo dominirao, završio je 1:1, a jedna od najuzbudljivijih utakmica drugog dijela sezone, odigrana na proljeće u Omišu, 4:4.

Da ćemo u finalu gledati susrete dvije izjednačene, a po svemu sudeći i najbolje momčadi ove sezone, potvrđuje veliki broj reprezentativaca u oba tabora. Iz redova Omišana, 'kocaksti' dres nose Antonio Sekulić, Josip Jurlina, Marko Kuraja i Duje Kustura, a Dinamovi 'Futsal Vatreni' su Kristian Čekol, Luka Perić, Kristijan Postružin, Mateo Mužar i Ante Piplica. Na obje strane zaigrat će i dva prekaljena bivša reprezentativna braniča (zadnja) Stjepan Perišić i Tihomir Novak.

Potonjeg nije bilo u četvrtfinalnoj seriji protiv Vrgorca, kao ni u prvoj utakmici protiv Novog Vremena, no Tiho je u za Dinamove navijače sada već 'kutnoj' utakmici u Dvojci prošlog petka potvrdio klasu te da je ozljeda koljena više-manje stvar prošlosti.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će u finalu izgledati dva reprezentativna pivota, ujedno i dva najbolja strijelca obje momčadi. Antonio Sekulić zabio je 15 prvenstvenih pogodaka, a posebno impresivan djeluje u doigravanju u kojem je već četiri puta tresao suparničke mreže. Luka Perić je na 17 prvenstvenih pogodaka, od čega ih je zabio također četiri, ali u pet utakmica doigravanja.

"Moramo ići utakmicu po utakmicu. Prve dvije igramo u Omišu i dvije pobjede bi nam bile od ogromne važnosti. Mislim da ne trebam komentirat koliko je teško igrati protiv Dinama na njihovom parketu, pred svom onom silnom vojskom navijača koja im daje veliki vjetar u leđa. Očekuje nas neizvjesna serija, mislim da će o pobjedniku odlučivati sitnice", rekao nam je u razgovoru za Germanijak Antonio Sekulić.

"Za početak je lijepo biti dio Dinamove momčadi koja je izborila povijesni plasman u finale i Ligu prvaka. Takve stvari ostat će upisane u povijesti. Naravno, taj nas rezultat nije zadovoljio. Želimo napraviti dodatni iskorak. Od finala očekujem kao i od svega u životu. Želim osvojiti naslov prvaka, biti najbolji, prvi. Naravno, Olmissum je odlična ekipa koja dugo igra zajedno, imaju već iskustvo igranja finala te smo svi svjesni da nas očekuje jedna iznimno zahtjevna serija, počevši s prvom utakmicom u petak. No, ponavljam, vjerujem da ova momčad može otići do kraja", tvrdi Dinamov Luka Perić.

Na bekovskim pozicijama najviše se očekuje od reprezentativaca Josipa Jurline i Marka Kuraje na Olmissumovoj strani te Kristiana Postružina i Kristiana Čekola na Dinamovoj strani. S ranije spomenutim 'veteranima' na poziciji zadnjega rotirat će se također reprezentativci Duje Kustura (Olmissum) i Mateo Mužar (Futsal Dinamo).

Golmanske pozicije rezervirane su za dva perspektivna golmana, srebrnog U19 reprezentativca iz Latvije Nikole Čizmića (Olmissum) te povremenog A reprezentativca Ante Piplice (Dinamo).

Uz iznimno jake i zvučne prve petorke oba kadra (i zamjene na poziciji zadnjega), obje momčadi diče se s vrlo širokom i polivalentnom klupom. Nikola Pavić i Valerije Jurić bivši su reprezentativci, mladi Antonio Juretić, Jakov Hrstić (povremeni reprezentativac) i Josip Kolobarić igrači s već popriličnim prvoligaškim iskustvom, a tu su i dva Brazilca, efikasni Moura te opasni Rodrigo. Dinamo se pak uzda u dva rasna pivota Zvonimira Šućura i Nevena Zonjića, Filip Novak (povremeni reprezentativac) zabio je dva pobjednička pogotka u polufinalima protiv Novog Vremena, Danijel Dekanić i Antonio Konsuo igrači su koji mogu pokriti nekoliko pozicija u momčadi...

Sve u svemu, u idućih najmanje tjedan dana očekuju nas tri prvoklasne utakmice, a tko zna, možda serija završi i u petoj, što znači da su pred nama još dva tjedan futsal-spektakla....

Glavni sudac utakmice je slavni Nikola Jelić, a pomoćnici su mu Krešimir Grgurević, Goran Duvnjak i Ante Čaić.

ŠTO KAŽE GERMANIA?

Da Olmissum u današnju utakmicu (pa tako i cijelu seriju) ulazi sa statusom favorita, što je i logično budući da Omišani imaju 'dva od dva' u finalnim serijama, a Dinamu je ovo prvo finale. Omišanima u prilog ide i prednost domaćeg parketa (potencijalna majstorica se igra u Ribnjaku), kao i tradicija. Dinamo je, naime, samo jednom u povijesti svladao Olmissum, početkom 2020. u Omišu.

Olmissum je slavio u devet navrata, od čega tri puta u polufinalu prvenstva, tri puta u četvrtfinalu Kupa i tri puta u redovnom dijelu prvenstva. Zanimljivo, posljednje tri međusobne prvenstvene utakmice između ova dva kluba završile su neriješenim rezultatima - dva puta po 4:4 (jednom u Zagrebu, drugi put u Omišu) i jedna 1:1 (Zagreb).

Ukupni omjer u korist Omišana je, dakle, 9-3-1.



Tagovi

FutsalDinamo ZagrebFutsal DinamoMNK Futsal Dinamo1.HMNLprvenstvo hrvatske u futsaluMNK OlmissumOlmissum

Ostale Vijesti