Futsal Dinamo
Futsal Dinamo

Germanijak doznaje: Dvojka je premala, Futsal Dinamo finale seli u KC Dražen Petrović!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 17.05.23. | 20:00

U Zagrebu će se odigrati najmanje jedna, a najviše dvije utakmice.

U petak, 19. svibnja u Omišu će se, uz izravni prijenos na Max Sportu 1, odigrati prva utakmica finala prvenstva Hrvatske između Olmissuma, koji lovi svoj treći naslov, i Futsal Dinama koji je u svojoj osmoj sezoni u 1.HMNL, i nakon šest izgubljenih polufinala, izborio svoje prvo finale.

Prouči cjelokupnu ponudu za futsal na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Finale se igra na tri pobjede. Prve dvije utakmice igraju se u petak (19. svibnja) i ponedjeljak (22. svibnja) u Omišu, a treća 26. svibnja u Zagrebu. Ako nakon tri utakmice Hrvatska ne dobije prvaka, četvrta se igra u Zagrebu u ponedjeljak 29. svibnja, a potencijalna peta u Omišu, u petak 2. lipnja.

U Zagrebu se još uvijek nisu slegnuli dojmovi nakon utakmice odigrane prošlog petka u krcatoj dvorani 2 Doma sportova. Futsal Dinamo je rasprodao ulaznice 24 sata prije početka dvoboja, Dvojka je bila 'puna ko' čep', a Dinamo je finale izborio na spektakularan način, preokrenuvši 2-0 vodstvo Novog Vremena pogocima Danijela Denakinća u 17., Luke Perića u 18. te Filipa Novaka u 23.

Dvorana II Doma sportova bila je premala za polufinalni dvoboj, a za finale se očekuje još veća 'ludnica', odnosno potražnja za kartama. Budući da Dvojka Doma sportova ponovno ne bi mogla primiti sve zainteresirane gledatelje, klub se odlučio na veću dvoranu.

Germanijak doznaje kako će se prva i potencijalna druga zagrebačka utakmica održati u Košarkaškom centru Dražen Petrović koju je Futsal Dinamo početkom prosinca 2014. već dva puta ispunio a kasnije je u još nekoliko navrata zaigrao u kultnoj košarkaškoj dvorani koja se nalazi tek nekoliko stotina metara jugo-istočnije od Dinamove 'matične' dvorane u Domu sportova.

Službenu potvrdu te informacije trebali bismo dobiti u četvrtak u prijepodnevnim satima na službenim kanalima kluba.

Prelazak Dinama iz Doma sportova u KC Dražen Petrović ponovno je potaknuo pitanje sportske infrastrukture Grada Zagreba, metropole članice Europske unije koja nastoji gravitirati Zapadnoj Europi.

Ledena dvorana Doma sportova izvan funkcije je još od 2019. godine, potrebna je kompletna sanacija krova, a jedina veća raspoloživa dvorana od KC Dražen Petrović je Arena Zagreb koja, opet, nije prikladna za navijanje i teško bi se stvorio štimung kakav se stvori na utakmicama Futsal Dinama u Dvojci, Kutiji šibica ili pak spomenutom Draženovom domu....

Iako Futsal Dinamo neće igrati u svojoj 'najdražoj' dvorani, navijačima Futsal Dinama 'Cibona' nije ništa manje mrska. Osim što u Draženovom domu domaće utakmice igraju Cibona, koju su Bad Blue Boysi pratili u 80-tima i nešto manje u 90-tima, a danas KK Dinamo, Futsal Dinamo je u toj dvorani zabilježio svoju najveću posjetu u povijesti, 1. prosinca 2014. u prvenstvenom kolu 2.HMNL Sjever protiv Patriota, a tjedan dana kasnije u KC Dražen Petrović Purgeri su zabilježili svoju najveću pobjedu u povijesti, kada su kao drugoligaš nakon 'epskog' preokreta svladali aktualnog prvaka države Alumnus i osvojili Regionalni kup, svoj prvi trofej ikada.

Futsal Dinamo je u KC Dražen Petrović 2019. pobijedio Split 5:4, u sklopu manifestacije Plavi sveti Nikola, a godinu kasnije, u korona-sezoni, u utakmici bez publike svladao je Alumnus 3:1. Jedini poraz doživio je u osmini finala Hrvatskog malonogometnog kupa početkom 2015., kada je kao drugoligaš izgubio od atomske momčadi danas ugašenog Nacionala.

Ulaznice za treću utakmicu finala 1.HMNL, prvu u Zagrebu, u prodaju bi trebale biti puštene u četvrtak, 18. svibnja.



Tagovi

FutsalfutsalPrva HMNLprvenstvo hrvatske u futsalu

Ostale Vijesti